Profesor Klener předal Cenu Jana Opletala

Hudební oslavu Mezinárodního dne studenstva pod názvem Festa academica uspořádali o uplynulém víkendu přední české akademické sbory, Unie českých pěveckých sborů, Studentská komora Rady vysokých škol a Vysoká škola ekonomická v Praze.



-cs-, neděle 18. listopadu 2007
Magazín > Sborový život

Jaroslav Kuba přebírá Cenu Jana Opletala z rukou prof. Pavla Klenera

Zdeněk Chrapek / Festa academica

Během pátku a soboty se uskutečnily čtyři festivalové pořady, z nichž každý byl dramaturgicky různě zaměřen. Zahajovací koncert byl věnován české tvorbě 19. a 20. století a jeho vrcholem bylo předání Ceny Jana Opletala, která se uděluje jako uznání za občanskou angažovanost. Z rukou čestného předsedy festivalového výboru prof. Pavla Klenera cenu převzal její letošní laureát dr. Ing. Jaroslav Kuba, Ph. D. Páteční večer se uskutečnil za přítomnosti několika stovek posluchačů, mezi nimiž nechyběli čestní hosté. Večer moderovala paní Marie Retková.

Program sobotních dopoledních pořadů vyplnila duchovní tvorba. V kostele sv. Ludmily vystoupily čtyři z akademických sborů s pestrým repertoárem českých i světových duchovních kompozic.

V sále Gymnázia Jana Keplera zněly tóny rockového oratoria Eversmiling Liberty v podání spojeného sboru studentů pražských gymnázií za řízení Libora Sládka. Festival uzavřel večerní koncert v sále pražského Hlaholu, jehož tématem byla lidová hudba, spirituál a jazz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)