Foerstrovy Osenice 2006

přesunuty na 10. června 2006

Milí přátelé, i v letošním roce vyhlašujeme přípravy na regionální festival Foerstrovy Osenice 2006, jehož organizátorem je Unie českých pěveckých sborů. Letošní již 6. ročník nesoutěžní přehlídky pěveckých sborů, spíše setkání sborů dospělých se koná v kraji, kde rod Foerstrů dříve působil – v Osenicích, Dětenicích, Dolním Bousově, Starých Hradech, Rožďalovicích, Jičíně a dalších místech.



František Zumr, pondělí 2. ledna 2006
Magazín > Sborový život

V uvedených místech se přehlídka uskuteční v amfiteátru před školou J. B. Foerstra a Památníkem Foerstrova rodu v Osenicích, dále v kostelích, sokolovních, koncertních síních a na nádvoří zámku v sobotu 10. června 2006.

Každý sbor se představí s programem v celkové délce patnáct minut dopoledne a odpoledne v Osenicích, v podvečer s programem až třicet minut v koncertních prostorách ostatních míst podruhé.

Spolupořadatelem festivalu, který se koná za podpory Ministerstva kultury České republiky, je obec Dětenice. Také v letošním 6. ročníku Foerstrových Osenic počítáme s účastí sborů ze Slovinské republiky, případně dalších zahraničních sborů.

Dopravu do Osenic a dalších koncertních míst si zajišťují sbory samostatně, stravování (oběd a večeře) je pro sbory bezplatné. Příspěvek na dopravu budou moci získat pouze sbory, které jsou řádnými členy Unie českých pěveckých sborů, zařazenými v Oblasti 100 (Praha a Středočeský kraj) nebo 500 (Královéhradecký a Pardubický kraj).

Předběžnou přihlášku zašlete do 15. února 2006 na adresu hlavního organizátora, místopředsedy Unie českých pěveckých sborů, prof. Františka Zumra, Jihlavská 609, 140 00 Praha 4. Telefonické spojení na číslech: 261 262 517 (se záznamníkem), 728 840 148 a 607 561 308. Přihlášky je možné zasílat i na e-mailovou adresu praha@ucps.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)