Unie českých pěveckých sborů pořádá VI. Národní setkání hudebních souborů seniorů

Přijměte pozvání na VI. Národní setkání hudebních souborů seniorů a oslavte v námi Mezinárodní den seniorů zpěvem.



Mgr. Jaroslav Vávra, úterý 26. září 2023
Magazín > Sborový život

V. NSHSS Slovanský ostrov

Jan Malý / Jan Malý

Festival proběhne ve dnech 29. září a 30. září 2023. V pátek ho zahájí v 18 hod. on-line odborná diskuze. Odkaz na on-line diskuzi ZDE a na YouTube kanále Českých sborů YouTube). Na ni naváže od 19 hod. v budově Hlaholu Zahajovací koncert. Druhý festivalový den začne ve 13 hod. setkáním sborů a společným zpěvem na Slovanském ostrově. V 16 hod. oslavy Mezinárodního dne seniorů vyvrcholí koncertem 6 sborů v Hlaholu.

Čestné členství UČPS obdrží p. Prof. František Zumr. Ocenění HV UČPS za propagaci dětského zpěvu a dlouholetou úspěšnou práci s dětským pěveckým sborem převezme pí Mgr. Hana Homérová.

Celkem účinkuje 10 seniorských hudebních uskupení z celé ČR: Academic senior Špalíček (Cheb), Elpida (Praha), folklorní pěvecký soubor ANDANTE Šumperk, Jirkovské seniorky (Jirkov), Pěvecký klub seniorů Retro (Praha), Pěvecký sbor Květy Žákové Seniorky Života 90, Pěvecké sdružení pražských učitelek, Pěvecký spolek Jizeran Semily, Smíšený pěvecký sbor Uničov, Seniorský pěvecký sbor Matylda a Tylda (Liberec).

Národní setkání hudebních souborů seniorů pořádá UČPS ve spolupráci se Zpěváckým spolkem Hlahol. Festival podporuje Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hl. města Prahy, Nadace život umělce a Městská část Praha 1. Koná se pod záštitou předsedy Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví a podporu cestovního ruchu ZHMP Jana Wolfa a starostky Městské části Praha 1 paní Mgr. Terezie Radoměřské.

Vstup na všechny koncerty NSHSS je volný, ale na sobotní ve Velkém sálu Hlaholu vzhledem k jeho omezené kapacitě žádáme veřejnost o rezervaci místa (sekretariat@ucps.cz nebo na tel. +420 608 986 230).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)