Cantica laetitia vystoupí první červnový víkend se soudobou duchovní hudbou

Akademický sbor FT UTB Zlín Cantica laetitia vystoupí na dvou koncertech věnovaných soudobé duchovní hudbě, nejprve v pátek 2. června večer jako host v rámci festivalu Noc kostelů v kostele Narození Panny Marie ve Zlíně-Štípě, a pak na samostatném koncertě v neděli 4. června odpoledne v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů na zlínských Jižních svazích.



Jan Beránek, pondělí 29. května 2023
Magazín > Sborový život

Pozvánka na koncert

Cantica laetita / Cantica laetita

Program obou koncertů nabídne skladby a úpravy duchovních písní významných českých i zahraničních autorů 20. a 21. století. Jako příklad uveďme nově nastudovaný cyklus Pět postních motet od Antonína Tučapského, ale také skladbu Laudate Dominum současného skladatele Zdeňka Krále, která byla sboru Cantica laetitia autorem věnována.

Z dalších skladatelů se objeví následující: Ola Gjeilo, John Leavitt, John Rutter, Eric Whitacre, Eriks Ešenvalds, Knut Nystedt nebo Vytautas Miškinis.

Sbor bude v tento víkend poprvé řídit Tereza Surovíková.

Koncert v pátek 2. června v kostele ve Štípě bude začínat v 20:30 a bude součástí bohatého kulturního i duchovního programu. Samotný kostel Narození Panny Marie bude otevřený v době od 17:30 do 23:00 hodin. Celý večerní program zahájí mše svatá v 18 hodin. Koncertu bude předcházet varhanní vystoupení žáků ZUŠ Morava. Po celý večer bude možnost prohlídky krypty, věže, kůru a varhan, proběhne ochutnávka mešních vín a piv v Klášterního pivovaru a večer uzavře před jedenáctou hodinou večer závěrečná modlitba a požehnání.

V neděli 4. června pak Cantica laetitia pořádá Koncert soudobé duchovní hudby v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně na Jižních svazích od 16:30, na klavír sbor doprovodí Jan Nowak. Vstupné na koncert bude 100,- Kč, děti do 6 let budou mít vstup zdarma.

Sbor Cantica laetitia pravidelně podporuje Statutární město Zlín.

Cantica laetitia - akademický sbor FT UTB Zlín

email: cantica.laetitia@email.cz

mobil: 608 274 220

Oficiální webová stránka sboru:

Cantica laetitia

www.canticalaetitia.cz

Oficiální YouTube kanál sboru:

YouTube


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)