Výroční koncert pěveckého sboru KVINTUS

Pěvecký sbor KVINTUS slaví 40 let. Pro svoji oslavu přichystal písně dávné i současné, veselé i vážné. Přijďte s ním oslavit narozeniny!



Ludmila Čmelíková, úterý 9. května 2023
Magazín > Sborový život

plakát koncert KVINTUS

KVINTUS / KVINTUS

Sbor KVINTUS vznikl v roce 1983 jako pěvecký kroužek studentů Vysoké školy strojní a textilní, nyní Technická univerzita v Liberci. V roce 2023 slaví 40. výročí svého působení.

Několik let byl sbor pod vedením sbormistra Jana Staňka, poté jej vedli dva sbormistři Jindra Drábková a Jiří Doubek, který jej vede dodnes.

Sbor má v současnosti 20 stálých členů. V repertoiru pěveckého sboru je hudba od dob gotiky až po současnost. Každoročně pořádá několik koncertů v průběhu celého roku. Hlavními působišti jsou kostely na Liberecku, Stráži pod Ralskem, bazilice v Hejnicích. Působí ale i ve vzdálenějších místech, např. Mladé Boleslavi, Hradci Králové a Praze.

V roce 2018 sbor nově navázal spolupráci s německým pěveckým sborem z Groβ Kreutzu, který leží nedaleko Postupimi. V rámci další přeshraniční spolupráce v roce 2019 pěvecký sbor KVINTUS reprezentoval město Liberec v partnerském městě Augsburg v projektu „Kulturní dny DIALOG“.

Pěvecký sbor KVINTUS je spolupořadatelem mezinárodního sborového zpívání BOHEMIA CANTAT, který se každým rokem na konci srpna koná v Liberci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)