Přijměte pozvání na Dobříšské večery hudby

Májový koncert pro housle a varhany v podání Lucie Sedlákové Hůlové a Jaroslava Tůmy se uskuteční v pondělí 1.5.2023 od 19.00 v kostele Nejsvětější Trojice v Dobříši.



Ivo Kylar, středa 26. dubna 2023
Magazín > Sborový život

pozvánka Májový koncert

Římskokatolická farnost v Dobříši / Římskokatolická farnost v Dobříši

Zazní skladby H.I.F. Bibera, J. Rheinbergera, B.Martinů, J. Suka, J. Tůmy.

Lucie Sedláková Hůlová je absolventkou Konzervatoře v Praze a hudební fakulty AMU. Na svém kontě má již stovky koncertů doma a i po celém světě v nejslavnějších koncertních síních. Hraje na nástroj italského mistra 2.poloviny 18. století a na kopii barokních houslí G. Guarneriho zhotovenou Daliborem Bzirským.

Jaroslav Tůma je koncertním varhaníkem a profesorem Akademie múzických umění v Praze. Věnuje se též hudební kompozici a publikační činnosti. Vystudoval Pražskou konzervatoř u prof. Jaroslava Vodrážky a Akademii múzických umění v Praze u prof. Milana Šlechty (varhany) a prof. Zuzany Růžičkové (cembalo). Pravidelně účinkuje na domácích i světových pódiích, bývá předsedou nebo členem porot mezinárodních hudebních soutěží, vyučuje na mezinárodních varhanních kurzech a seminářích.

Vstupné 200,- Kč v předprodeji v infocentru na Mírovém nám. 103 a 1/2 hodiny před koncertem Děti a studenti vstup volný. Pořádá Římskokatolická farnost v Dobříši.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)