Pěvecký sbor CHOIR VAN GOH dodatečně slaví 30. výročí od založení

Srdečně zveme na oslavu výročí sboru CHOIR VAN GOH, která se uskuteční dne 24.10.2022 ve vestibulu Gymnázia Olgy Havlové.



Lukáš Marek, úterý 18. října 2022
Magazín > Sborový život

Pozvánka na výroční koncert

CHOIR VAN GOH / CHOIR VAN GOH

Náš pěvecký sbor byl založen r. 1991 naší zakladatelkou Mgr. Olgou Blažkovou, původně jako dívčí a později jako smíšený. Za tu řádku let sbor prošel mnohým. Kolegyně Blažková příkladně a svědomitě vedla děti k jedinému - lásce k hudbě, a to našemu sboru již zůstalo. Sbor uskutečnil mnoho koncertů a zúčastnil se mnohých festivalů a koncertů u nás ale i v zahraničí. Byli jsme jedni z prvních účastníků přehlídky středoškolských sborů, koncertovali jsme v Čechách, na Slovensku, v Polsku, ale i v Itálii. Sbor má za sebou i celkem úspěšnou soutěžní činnost. Pod vedením obou sbormistrů získal stříbrné pásmo (Opava Cantat 2018 - dívčí sbor), zlaté pásmo (krajské kolo Mezzochori 2019, poté stříbrné pásmo v celostátním kole), Stříbrné pásmo (Vánoční akordy) a mnoho dalších. Spolupracoval na několika projektech - Festa academica, Koncert tří sborů, Česko zpívá koledy, Slezský Trojok aj. Sbor pravidelně zpívá na různých akcích města a i jeho obvodů.

Své výročí sbor oslaví na slavnostním koncertě dne 24. 10. 2022 ve vestibulu Gymnázia Olgy Havlové, na který jste srdečně zváni! Připravili jsme pro Vás pestrý program plný písní z celého našeho bohatého repertoáru. Na koncertě budeme mít tu čest křtít i naši kroniku, kterou zpracovali naši sbormistři. Na koncertě bychom se i rádi rozloučili s našim panem sbormistrem Lukášem Markem, který tento rok opouští náš sbor a předává "taktovku" nové paní sbormistryni.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)