V. Národní setkání hudebních souborů seniorů rozezpívá Prahu opět na podzim

Letos na podzim se uskuteční páté Národní setkání hudebních souborů seniorů, a to ve dnech 30. září a 1. října 2022. Návštěvníci se mohou těšit na streamovanou moderovanou diskusi, společný zpěv na Slovanském ostrově a slavnostní závěrečný koncert v sále pražského Hlaholu.



Aneta Bóriková, pondělí 4. července 2022
Magazín > Sborový život

Folklorní pěvecký soubor Seniorky Šumperk

Josef Rudolf / Josef Rudolf

Festival Národní setkání hudebních souborů seniorů se koná každoročně k příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Jedná se o akci, která je určena seniorským sborům z celé České republiky za účelem podpoření jejich aktivit a přispění k rozvoji takovýchto uskupení. První ročník se uskutečnil v roce 2018 a i přes dva náročné roky spojené s pandemií COVID-19 se pořadatelům daří udržet tradici a uspořádat již pátý ročník.

Akce nabídne posluchačům a účinkujícím program ve dvou dnech. V pátek 30. září podvečer je naplánovaná streamovaná odborná diskuse k tématům, která se vážou k problematice vzdělávacích a kulturních aktivit seniorů. Diskuse zahrne i vstupy předem zaslaných nahrávek sborů či živé vystoupení sborů.

V sobotu 1. října bude následně oslaven Mezinárodní den seniorů společným setkáním a zpěvem na Slovanském ostrově. Festival vyvrcholí v odpoledních hodinách závěrečným koncertem seniorských sborů v sále pražského Hlaholu.

Pro více informací navštivte webové stránky www.seniorskesbory.cz. V sekci Galerie si můžete prohlédnout fotografie z předchozích ročníků či zhlédnout krátké video z posledního ročníku, které Vám celou akci představí. Uzávěrka přihlášek na V. Národní setkání hudebních souborů seniorů je do 31. července 2022.

Akci pořádá Unie českých pěveckých sborů ve spolupráci se Zpěváckým spolkem Hlahol a organizací Život 90. Festival se koná za podpory Ministerstva kultury ČR, Nadace Český hudební fond, Nadace život umělce, Městské části Praha 1.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)