Gloria Brunensis se rozhodly #pomocizpěvem!

Protože rády zpíváme i pomáháme, v dnešní prazvláštní době nám nezbylo nic jiného, než obojí spojit v online prostředí.



Gloria Brunensis, úterý 15. prosince 2020
Magazín > Zprávičky

pomoci zpěvem

Gloria Brunensis / Gloria Brunensis

O letošních Vánocích jsme se rozhodly vytvořit sérii doma nazpívaných vystoupení, která si můžete poslechnout každou adventní neděli na našich facebookových stránkách nebo jako ucelený koncert v neděli 20. prosince na našem Facebooku nebo Youtube. Koncert také pošleme do domovů pro seniory nebo komukoliv, kdo by si ho rád poslechl. A aby zpěv nedělal jen radost, ale i skutečně pomáhal, finančně podpoříme rekonstrukci Hospicu sv. Alžběty v Brně. Pokud vám to okolnosti umožňují, budeme moc rády, když se k nám připojíte.

Hospic sv. Alžběty poskytuje paliativní hospicovou péči nemocným s nevyléčitelným onemocněním, aby mohli poslední etapu prožít důstojně, a odbornou podporu jejich blízkým. Na konci loňského roku začala rozsáhlá rekonstrukce a dostavba, jejímž cílem je vytvořit zejména zázemí pro pobytovou odlehčovací službu s 23 lůžky. Realizace projektu dotvoří komplexnost péče poskytované hospicem lidem v závěru jejich života. Pobytová odlehčovací služba umožní převzít nemocného na přechodnou dobu z péče v domácím prostředí a dopřeje tak pečujícím nezbytný odpočinek.. „Těm, kteří dlouhodobě pečují o někoho nemohoucího, třeba i několik let, den, co den, 24 hodin 7 dní v týdnů, říkám novodobí světci. Je to nesmírně zatěžující a člověk potřebuje na chvíli vydechnout, nabrat síly, vyřešit osobní záležitosti. A proto je potřeba mít zázemí, kam může péči na chvíli přesunout,“ vysvětlil ředitel hospicu MUDr. Josef Drbal.

Pomoci s námi můžete i vy a přispět na potřeby Hospice sv. Alžběty, zejména na projekt Rekonstrukce a dostavby hospice. Využijte k tomu:

• jednorázové DMS: Zašlete SMS zprávu ve tvaru DMS HOSPICBRNO 30, 60 nebo 90 na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

• trvalé DMS: Zašlete SMS zprávu ve tvaru DMS TRV HOSPICBRNO 30, 60 nebo 90 na telefonní číslo 87 777. Každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30, 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

Hospic sv. Alžběty vznikl jako první hospic na Moravě v roce 1998. Původně byl součástí Masarykova onkologického ústavu, později se přesunul pod hlavičku občanského sdružení Gabriela. Hospic sídlí v prostoru konventu alžbětinek a provozuje jak lůžkovou, tak i domácí hospicovou službu, spolu se službami pečovatelů, půjčovnou pomůcek pro ošetřovatelskou péči doma a odborným poradenstvím. Více informací naleznete na oficiálním webu hospicu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)