Mezinárodní online projekt »Sing Along Concert ONLINE« vyzývá ke společnému zpěvu

Mezinárodní zpěv spolu se Simonem Halseyem

INTERKULTUR a Rundfunkchor Berlin pořádají projekt »Sing Along Concert ONLINE«. Od 4. do 10. května pod uměleckým vedením Simona Halseyho digitálně spojí zpěváky z celého světa, aby společně zpívali ze svých domovů.



Henriette Brockmann, pátek 1. května 2020
Magazín > Zprávičky

pozvánka na online projekt

Henriette Brockmann / www.interkultur.com

Aby mohli lidé zpívat společně v době pandemie, INTERKULTUR a Rundfunkchor Berlin vyzývají všechny zpěváky, aby se ve dnech 4. až 10. května zúčastnili mezinárodního online projektu »Sing Along Concert ONLINE«. V rozpisu zkoušek: »Ein Deutsches Requiem« od Johannes Brahms.

Počínaje pondělím 4. května a pak dále následující večery proběhne denně 30 minut virtuální večerní zkouška pro zpěváky a to od 19:30h SEČ prostřednictvím události Facebook »Sing Along Concert ONLINE« nebo na YouTube účtu Rundfunkchor Berlin a INTERKULTUR.

Zkoušky povede čestný dirigent Rundfunkchor v Berlíně Simon Halsey, který - i z domova - dá cenné rady o sborových částech »Deutsches Requiem«. Při každé zkoušce bude navíc slyšet Rundfunkchor Berlin.

Zapojení do tohoto mistrovského díla vyvrcholí virtuálním závěrečným setkáním v neděli 10. května ve 19: 30h SEČ spolu s Rundfunkchor Berlin.

Všichni kolegové zpěváci jsou výslovně žádáni, aby se na závěrečném setkání nahráli doma v koncertním oděvu a sdíleli videa a fotografie pod hashtagem #SingAlongConcertOnline na sociálních sítích.

Pravidelné aktualizace budou zveřejněny v následujících dnech na stránkách Facebooku Rundfunkchor Berlin a INTERKULTUR, jakož i na jejich příslušných Instagramových a Twitterových účtech.

Další koncert Sing Along ON ON TOUR je plánován na 13. září 2020 v Teatro degli Arcimboldi v Miláně.

INTERKULTUR je předním světovým iniciátorem a organizátorem mezinárodních sborových soutěží. Za více než 30 let od založení organizace se více než 10 000 sborů a téměř 500 000 zpěváků a zpěváků ze 107 zemí zúčastnilo světových sborových her a regionálních soutěží sborů INTERKULTUR. Od roku 1988 se pořádá zhruba 230 soutěží a festivalů.

Slavné hry světových sborů se konají každé dva roky na různých kontinentech. Města jako Barcelona, ​​Vídeň a Hoi An pořádají již řadu let různé soutěže. 11. světový sborový festival se bude konat v roce 2021 v belgickém regionu Flandry, kde jsou hostitelskými městy Gent a Antverpy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)