Evropský festival duchovní hudby "Šumava-Bayerischer Wald" 2020 SE RUŠÍ

V minulých dnech bylo rozhodnuto o zrušení letošního Evropského festivalu duchovní hudby "Šumava-Bayerischer Wald" a 24. ročník festivalu je přesunut na příští rok 2021.



Vít Aschenbrenner, středa 22. dubna 2020
Magazín > Zprávičky

Evropský festival duchovní hudby

archiv festivalu / http://fdh.klatovynet.cz/

Vážení přátelé,

dovoluji si Vám oznámit, na základě dosavadního vývoje situace ohledně onemocnění koronavirem jsme nuceni letošní ročník Evropského festivalu duchovní hudby „Šumava-Bayerischer Wald“ zrušit. Věřte, že to děláme s nelehkým srdcem, tato situace nastává v téměř čtvrtstoleté historii festivalu vůbec poprvé. I když jsme pro toto rozhodnutí stanovili termín 20. dubna 2020, stávající vývoj v nás nevzbuzuje naděje, že za měsíc budou podmínky pro realizaci festivalu příznivější.

Dalším argumentem pro toto naše rozhodnutí je přeshraniční zaměření festivalu, jenž se orientuje na spolupráci s Bavorskem, tedy zemí, která je z celé Spolkové republiky Německo touto infekcí zasažena nejvíce. I díky tomu přetrvává uzavření hranic ČR se SRN a notnou část festivalových akcí by tak nebylo možné v uvažovaném rozsahu uskutečnit. Jsme si také vědomi toho, že koronavirus jistě výraznou měrou zasáhl do fungování Vašich pěveckých sborů a znemožnil či výrazně ztížil Vaši zkouškovou činnost.

Mnohé hudební a kulturní akce plánované na jaro a léto tohoto roku jsou přesouvány do jeho druhé poloviny. Předpokládáme tedy, že podzim bude pro většinu z nás harmonogramově značně přetížen a jsme toho názoru, že by nebylo rozumné usilovat o přeložení festivalu do druhé poloviny roku 2020.

Rozhodli jsme se tedy 24. ročník festivalu přesunout na příští rok 2021. Termín jeho konání chceme zachovat stejný jako letos, tedy od 21. 5. – 13. 6. 2021. Byli bychom velmi rádi, kdyby se nám podařilo uskutečnit festival 2021 ve stejném složení účastníků. Uvědomujeme si symbolický rozměr tohoto přesunu – rádi bychom, aby festivalová myšlenka překonala současná zdravotní omezení a komplikace a stala se oslavou znovunastolení přeshraniční česko-bavorské spolupráce.

Proto až pomine toto nelehké období, si dovolíme obrátit se na Vás s nabídkou účasti na festivalovém ročníku 2021. Budeme rádi, když společně s Vámi budeme moci zrealizovat obnovený 24. ročník Evropského festivalu duchovní hudby „Šumava-Bayerischer Wald“ 2021.

Za celý organizační tým se Vám ještě jednou omlouvám za způsobené komplikace a děkuji Vám, že máte pochopení pro toto naše nelehké rozhodnutí.

Přejeme Vám v současné době hodně zdraví, co nejrychlejší obnovu Vaší přerušené pěvecké činnosti a těšíme se s Vámi na viděnou v roce 2021!

Jménem organizátorů festivalu

Vít Aschenbrenner

dramaturg festivalu


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)