FESTIVAL SVÁTKY PÍSNÍ OLOMOUC PRODLUŽUJE UZÁVĚRKU PŘIHLÁŠEK

Vyjádření organizátorů k současné situaci v ČR

Největší tuzemská sborová akce prodloužila termín přihlášek. Členské sbory Unie, mohou tradičně čerpat velké slevy ze zápisného.



Marek Klimeš, neděle 15. března 2020
Magazín > Zprávičky

SPO Absolutní vítěz - Choir of the University of Economics in Katowice

SPO / SPO

Vážení přátelé,

za celý projektový tým festivalu Svátky písní Olomouc bychom se touto cestou rádi vyjádřili k nastalé situaci ohledně šířícího se nového typu koronaviru, známého pod názvem SARS-CoV-19, který způsobuje onemocnění COVID-19. Stejně jako jiné státy, i Česká republika v této záležitosti podnikla nutné preventivní a racionální opatření. Jak jistě víte, v těchto dnech zažívají kulturní instituce nelehké dny a celoplošně ruší své projekty minimálně po dobu následujících dvou týdnů. Považujeme to za zodpovědný krok. Situaci pozorně sledujeme, monitorujeme ověřené zdroje z celého světa a věříme, že děláme vše proto, abychom ji dokázali co nejzodpovědněji vyhodnotit.

Chceme vás ujistit, že v přípravách 48. ročníku festivalu nijak nepolevujeme. Vzhledem k velkému časovému odstupu konání festivalu (ve dnech 2. – 7. června 2020) od současného dění jsme si jisti, že prozatím nenastal žádný objektivní důvod, proč by bylo na místě festival zrušit. Souběžně také pracujeme na možných variantách průběhu festivalu v souladu s dodržením všech bezpečnostních a hygienických opatření.

V souvislosti s těmito mimořádnými podmínkami, které se osobně dotýkají každého z nás, prodlužujeme uzávěrku přihlášek až do 1. května 2020. Doufáme, že se během této doby podaří šířící se nákazu podchytit a zastavit.

Všem kulturním institucím, festivalům a jejich zaměstnancům, kterých se nařízení vlády dotýká od včerejšího dne přejeme mnoho sil do dalších týdnů.

V případě dalších nutných regulačních opatření vás budeme informovat na všech dostupných kanálech. S dotazy ohledně konání festivalu se obracejte na e-mail: production@festamusicale.com.

Doufáme, že se s vámi všemi ve zdraví setkáme začátkem června v Olomouci.

Marek Klimeš

ředitel festival


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)