Liberecký pěvecký sbor ROSEX Vás zve na vánoční koncert

Liberecký pěvecký sbor ROSEX, doprovázený orchestrem mladých hudebníků řízeným Daliborem Tužem, zve všechny příznivce na tradiční vánoční koncert.



Jitka Havlová, úterý 10. prosince 2019
Magazín > Zprávičky

Liberecký pěvecký sbor ROSEX

Pavel Knobloch / Pavel Knobloch

Na programu koncertu jsou známé adventní a vánoční zpěvy z dílny našich i zahraničních autorů a samozřejmě nechybí ani slavnostní mše. Tentokrát zazní Vánoční mše Jaroslava Krčka, který je významným českým hudebním skladatelem, dirigentem a sbormistrem. Je autorem mnoha symfonických, komorních i vokálních děl. Jeho skladby tvoří repertoár souboru Musica Bohemica, jehož je zakladatelem a uměleckým vedoucím. „Tuto skladbu jsme letos nově nastudovali a prezentujeme ji poprvé. Je to velmi příjemná, melodická vánoční mše s prvky folkloru. Prolínají se do ní lidové tradice, v hudbě se střídají pomalejší, vážnější nápěvy, vedoucí posluchače k zamyšlení, zklidnění a veselé, hravé nápěvy. Adventní čas nás vede k rozjímání, vzpomínání, k návratu k tradičním zvykům našich předků a hudba je jeho nedílnou součástí, takže přijďte se naladit do pohody a sváteční nálady…“ zve sbormistryně Alena Sobotková.

Vánoční koncert sboru ROSEX se koná v sobotu dne 21. prosince 2019 od 19.00 hodin v kostele svatého Antonína Paduánského v Liberci – Ruprechticích. Vstupenky přímo na místě před začátkem koncertu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)