50 let, 1 zakladatel a 1 víkend plný zpěvu a tance – Sušický dětský sbor slaví!

V letošním roce oslaví Sušický dětský sbor spolu se svým zakladatelem sbormistrem Josefem Baierlem 50 let od svého založení. Za půlstoletí se toho hodně změnilo. Sušický dětský sbor rostl, rozvíjel se a množil se, ale co po celou dobu zůstává, je neutuchající radost ze zpěvu a chuť předávat tuto radost i ostatním!



Lenka Petříková, úterý 13. srpna 2019
Magazín > Sborový život

Plakát

Lenka Petříková / Lenka Petříková

Sušický dětský sbor (SDS) působí v malebném městě Sušici, které leží na řece Otavě v jihozápadních Čechách. Sbor byl založen v roce 1969 naším milým sbormistrem Pepčou Baierlem. Z původně pěveckého kroužku se vyklubal sbor v počtu 160 dívek a 40 chlapců, který během minulého půlstoletí procestoval kus světa, zazářil v mnoha pěveckých soutěžích a zažil společně nespočet nezapomenutelných chvil, které se nejen všem zpěvákům i zpěvačkám vryly nesmazatelně do srdce.

Oslavy kulatého 50. výročí vyvrcholí 11. a 12. října 2019 v Sušici. A protože půlstoletí už je řádný věk, tak to budou oslavy s plnou parádou. V pátek 11. 10. večer otevře celé oslavy velký výroční koncert v sušické Sokolovně, na kterém zazpívají všechna oddělení SDS – od malých Broučků až po téměř dospělý Hlavní sbor a mužné Chlapi SDS. Nebude chybět ani početný sbor bývalých členů, který již od března oprašuje a pilně nacvičuje největší sborové hity.

V sobotu 11. 10. vzbudíme centrum města Sušice rozezpívaným průvodem, po kterém bude otevřena „Naučná zkratka Pepči Baierla“. Tato naučná stezka se stanovišti vztahujícími se k historii sboru i životu jeho zakladatele, která si vysloužila své pojmenování na památku orientačních schopností našeho sbormistra, bude k dispozici široké veřejnosti až do odpoledních hodin.

Odpoledne proběhne v galerii Sirkus vernisáž výstavy „50 let SDS“, kde naleznete kromě nejrůznějších materiálů a fotek z historie SDS také ty nejlepší fotografie z aktuálně probíhající akce „Samolepky #50SDS do světa“. Společenským zakončením oslav bude v sobotu „Sborový ples“. Dámy obléknou nádherné večerní róby, pánové uváží kravaty či motýlky a všichni se sejdeme na parketu sušické Sokolovny, kde ve víru tance protančíme střevíce až do samého rána.

Bude nám ctí, když se k našim oslavám připojíte. Můžete si s námi zazpívat, zaplesat, sdílet staré fotky i vzpomínky, zorganizovat koncert jako poctu SDS, cestovat po světě s výročními samolepkami a mnoho dalšího. Děti se svými sbormistry pro vás na oplátku poctivě pilují sborové písně, natáčí sborové CD a fotí nové fotky, aby celý svět vidět, jak nám to i po 50 letech krásně zpívá a sluší.

Veškeré další důležité či podrobnější informace, které budou s blížícím se datem oslav postupně doplňovány a zpřesňovány, se dozvíte na našem speciálním výročním webu www.50sds.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)