Pražský filharmonický sbor odletěl na turné do Izraele

V pondělí 8. dubna 2019 se Pražský filharmonický sbor společně se svým hlavním sbormistrem Lukášem Vasilkem vydal na turné do Izraele, kde se představí celkem pětkrát ve dvou městech, Tel Avivu a Haifě. Sbor je již tradičním partnerem Izraelské filharmonie při uvádění velkých děl, a to již od roku 1993, kdy zde vystoupil poprvé ve Verdiho Requiem (dir. Zubin Mehta).



Mgr. Monika Havlová, středa 10. dubna 2019
Magazín > Sborový život

plakát

Manfred Honeck / Pražský filharmonický sbor

Během tohoto desetidenního turné v jeho podání, tentokrát pod taktovkou Manfreda Honecka, hudebního ředitele Pittsburského symfonického orchestru, zazní nejrozsáhlejší skladba Johannesa Brahmse Německé requiem. Pražský filharmonický sbor toto dílo v Izraeli již jednou uvedl, a to v červenci roku 2000 pod taktovkou Zubina Mehty.

Sbor zde vystoupil také v dubnu loňského roku a po velkém úspěchu tak navazuje na mimořádnou spolupráci s Izraelskou filharmonií, která s pozváním opět dlouho neotálela, jelikož si sbor vyžádaly i místní kritiky: "Pražský filharmonický sbor demonstroval zvukové kvality špičkového světového vokálního tělesa – disponuje plným zvukem, bezchybnou vyvážeností jednotlivých sekcí a jednotným vybroušeným zpěvním projevem. Jedna prosba (Izraelské) filharmonii: prosím, pozvěte nám tyto milé přátele znovu, a pokud možno co nejdříve!" (Opus magazine, 4/2018).

Spolupráce PFS s Izraelskou filharmonií bude ještě letos pokračovat v rámci českého festivalu Dvořákova Praha, kde společně s legendárním dirigentem Zubinem Mehtou uvede Mahlerovu Symfonii č. 3 d moll.

Stránky pořadatele: https://www.ipo.co.il/en/artist_plan/manfred-honeck-conduct-brahms-german-requiem/


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)