Festivalové setkání a koncert Foerstrovy Osenice 2019

K příležitosti výročí úmrtí J.B.Foerstera se již po devatenácté uskuteční v Osenicích tradiční festivalové setkání a veřejný koncert pěveckých sborů, které navazují a pokračují v hudebním odkazu Foersterova rodu. Sbory vystoupí při slavnostní mši v osenickém kostele a před pamětními deskami Josefa Foerstra, Antonína Foerstra a Josefa Bohuslava Foerstra na zahradě Foersterovy školy v Osenicích.



Jaroslav Vávra, sobota 6. dubna 2019
Magazín > Sborový život

Logo

Jaroslav Vávra / UCPS

Již od loňského podzimu jedná ředitel festivalu Jaroslav Vávra s řadou pěveckých sborů, potencionálních účastníků 19. ročníku. Podle zprávy z poloviny února zůstává struktura festivalu nezměněna. Zahájení v 9 hod. ranní mše s vystoupením sborů v kostele v Osenicích, ve 14 hod. vystoupení sborů v amfiteátru před Památníkem rodu Foerstrů a v 19 hod. večerní koncerty v Dětenicích a okolí. Festival bude zahájen již 27. května 2019 v 16.hod pietní vzpomínkou u hrobu Foerstrů na Olšanech V Praze.

Které sbory letos vystoupí? Oslovili jsme tyto sbory:

a) sbor Antonín Dvořák Turnov (Jizeran společně s Dvořákem Turnov provedou mužský sbor Zd. Lukáše Jaro se otvíráa Otvírání studánek B. Martinů)

b) pěvecký sbor Bořivoj Lomnice nad Popelkou

c) VUS Pardubice

d) Jizeran Semily

e) Foerstera Jíčín (prolog Jičín)

Dále se přihlásily sbory:

a) Sbor jihočeských učitelek

b ) Hlahol Nymburk


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)