VUS UK oslaví 70 let koncertem a novým CD

Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy se v letošním roce jako nejstarší český akademický sbor dožívá v plné činnosti 70 let od svého založení. K tomuto jubileu připravujeme nejen velký koncert v pražském Rudolfinu, na nějž jste všichni srdečně zváni, ale také nové CD. Jeho prostřednictvím bychom rádi vzpomněli na Petra Ebena a Zdenka Lukáše, od jejichž úmrtí již uplynulo více než deset let.



Jakub Zicha, VUS UK, neděle 1. dubna 2018
Magazín > Sborový život

Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy během nahrávání CD

archiv sboru / VUS UK

Na novém CD budou jak skladby sborovým zpěvákům poměrně dobře známé jako např. Lukášovo Requiem nebo Pražské Te Deum Petra Ebena, tak ale i kompozice, které se často neprovádějí, např. Ebenova antifona Ubi caritas, jeho Missa Adventus či půvabná Lukášova Modlitba ghanských křesťanů pro sbor, varhany a bicí. Jako pravé děťátko vznikala naše nahrávka v rozmezí devíti měsíců. Natáčeli jsme od loňského června v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě a snímek jsme dokončili počátkem března v Aule Arcibiskupského gymnázia v Praze. Jako spoluúčinkující zde najdete jména předních profesionálních instrumentalistů, varhaníka Jana Kalfuse, bicistu Jana Linharta či členy orchestru PKF – Prague Philharmonia. Zvukovou stránku dostal na starosti sehraný tandem hudebního režiséra Pavla Kunčara a mistra zvuku Jakuba Stratílka.

Toto vše máme již za sebou, ale abychom mohli CD vydat, potřebujeme Vaši podporu. Prosím, podívejte se na stránku našeho projektu na serveru Hithit , a seznáte-li jej zajímavým, budeme moc rádi, když ho podpoříte. Připravili jsme spoustu zajímavých cen, ze kterých si Vy i Vaši přátelé jistě vyberete.

Budeme také vděčni, když náš příspěvek budete dále sdílet!

Bližší informace o našem výročním koncertě naleznete na našem webu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)