Bábiny di Praga plné elánu vystoupí na svém tradičním podzimním koncertě

Tradiční koncert sboru Seniorek Života 90 proběhne 9. listopadu v 15:30 v obřadní síni radnice Městské části Praha 13. Záštitu nad koncertem převzal starosta Prahy 13 Ing. David Vodrážka.



Redakce, pondělí 6. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Bábiny di Praga

archiv sboru / Bábiny di Praga

Téměř třicetičlenný sbor seniorek organizace Život 90 s originálním názvem Bábiny di Praga nevystupuje na radnici poprvé. Jejich pravidelná jarní a podzimní vystoupení se již stala v tomto místě tradicí.

Repertoár sboru je složen zejména z lidových písní. Nadšené členky sboru je interpretují s vřelým citem a opravdovým zápalem.

Skupina nadšených seniorek s průměrným věkem přes 77 let (součet jejich věků dává neuvěřitelné číslo 2858) tvoří jeden z nejstarších stále funkčních a aktivních pěveckých sborů. Působit začal v listopadu roku 1989 po sloučení Vinohradského Hlaholu a Vyšehradského komorního sboru. V současnosti pod vedením sbormistryně, dirigentky a skvělé sopranistky paní Jarmily Vaisové každý týden studují náročné trojhlasé písně. Dvakrát ročně pořádají slavnostní koncert v sále Hlaholu na Masarykově nábřeží.

Členky sboru zpívaly i ve Smetanově síni v Obecním domě a několikrát ve Valdštejnském paláci, v rozhlase i v televizi. Nejčastěji vystupují na různých kulturních seniorských akcích. V knize sboru jsou vepsány stovky nadšených ohlasů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)