Havlíčkův Brod hostí festival sborového zpěvu

Již tento čtvrtek bude v Havlíčkově Brodě slavnostně zahájen náš největší ateliérový festival sborového zpěvu v letošním roce. Akce navazující na bohatou tradici Bohemia cantant v Havlíčkově Brodě se uskuteční v rámci cyklu Memoriál Zdeňka Lukáše, kterým si sbory i hudbymilovná veřejnost připomínají výročí tohoto významného českého skladatele.



Redakce, středa 16. srpna 2017
Magazín > Sborový život

Měšťanský dům Rolandovský (Havlíčkův Brod)

Wylliama / Wikimedia Commons

Kromě společného zpívání festival přinese také koncerty, vystoupení na bohoslužbě, společenské setkání pamětníků a řadu dalších zajímavých aktivit. Během nastávajících čtyř dnů si tak na své přijdou nejen samotní zpěváci, ale na výjimečné zážitky se mohou těšit i posluchači nejen z Brodu a okolí.

Vrcholem celé akce pak bude Festivalový galakoncert, který se uskuteční v sobotu 19. 8. 2017 v Klášterním kostele sv. Rodiny v Havlíčkově Brodě. Provedení děl jubilanta zde bude řídit zkušený sbormistr a znalec díla Zdeňka Lukáše doc. Zdeněk Vimr. Vedle stočlenného festivalového sboru na koncertech festivalu též vystoupí hudební tělesa Campanula Jihlava a Spektrum Praha.

Akci připravily Nipos - Artama a Unie českých pěveckých sborů, velký dík a ocenění si také zaslouží organizační tým festivalu pod vedením ředitelky paní Barbory Hanslianové.

Zdeněk Lukáš (1928—2007)

Hudební skladatel a sbormistr Zdeněk Lukáš je jedním z nejvýznamnějších tvůrců české hudby druhé poloviny 20. století a ukázkovým reprezentantem úctyhodné české kantorské tradice sahající až do 18. století.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)