Cancioneta Praga zahájila čtvrtou sezónu velkolepou show ve filmovém stylu

Zcela poprvé Cancioneta Praga zahajovala svoji koncertní sezónu hned dvěma koncerty za sebou. Odpolední i večerní koncerty nazvané Z Barrandova do Hollywoodu, které se konaly v sobotu 11. října v Sále Martinů v Lichtenštenjském paláci, byly dlouho dopředu zcela vyprodané. „Počítali jsme s větším zájmem posluchačů a vyplatilo se to, stejně jsme ještě na poslední chvíli museli navyšovat kapacitu sálu, což nás moc potěšilo,“ řekl sbormistr Lukáš Jindřich.



Anna Batistová, středa 22. října 2014
Magazín > Sborový život

Cancioneta Praga

Mladý ženský sbor trénoval na zahajovací koncert již od jara letošního roku. Filmové hudbě patřilo celé letní soustředění a od září doplnily zpívání intenzivní taneční zkoušky s choreografem Rostislavem Šromem. „Holky do toho daly absolutně všechno, nejen na koncertě, ale po celé ty měsíce, co jsme program zkoušeli a připravovali. Ale nadšené reakce publika nás utvrdily v tom, že ta dřina za to stála,“ doplnil s úsměvem Lukáš Jindřich.

První půlka obou zahajovacích koncertů patřila českým filmům. Netradičně na pódium nenastoupil jako první sbor Cancioneta Praga, ale jen klavírista Egli Prifti a sbormistr Lukáš Jindřich v převleku přednosty stanice. Na pískot píšťalky pak zezadu připochodoval sálem celý sbor a zahájil koncert písní Přednosta stanice. Následovaly hity jako Když máš v chalupě orchestrion, Saxana, Bossa nova či Hoja hoj, kde ženský sbor doprovodil na buben manažer sboru Aleš Chaloupka.

Překvapením první půlky koncertů byl křest v pořadí již druhého CD sboru Cancioneta Praga s názvem The Gospel Train Is Coming, jehož kmotrem se stal frontman kapely Chinaski Michal Malátný. Právě s Chinaski totiž Cancioneta Praga prožila druhou polovinu loňské koncertní sezóny, a to jednak na velkolepém koncertě v O2 areně a pak na největších letních hudebních festivalech. „Přeju vám, ať vám to zpívá tak krásně jako teď, nebo ještě líp, pokud to vůbec jde,“ popřál sboru Michal Malátný. Na závěr první půlky koncertů si se sborem zazpíval píseň Ten umí to a ten zas tohle.

Druhá půlka koncertů už byla komplet v hollywoodském stylu. Sbor včetně sbormistra nastoupil před diváky v jeptiškovských hábitech a vystřihl píseň Hail Holy Queen v choreografii z filmu Sestra v akci. Následovaly hity jako Hallelujah, Shoop Shoop Song či Skyfall, kterou sbor odzpíval v bondovských černých brýlích. Po divácké krátké soutěži následovalo hlavní číslo programu – pásmo hitů z filmu Mamma Mia!, které Cancioneta Praga předvedla v muzikálové choreografii od Rostislava Šroma. Pro obrovský divácký úspěch obou koncertů nemohl chybět přídavek – tím se stala píseň Oh Happy Day z filmu Sestra v akci 2. „Bylo úžasné vidět, že si koncerty naplno užili jak posluchači, tak účinkující. Pro mě osobně se jednalo o jednoznačně nejlepší zahajovací koncert vůbec,“ dodal Lukáš Jindřich.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)