Kvítek a Chorus Angelus srdečně zvou na osmé Kvítkování

První červnový víkend letošního roku bude v Kostelci nad Orlicí patřit již osmému ročníku víkendového festivalu KVÍTKOVÁNÍ 2014. Společně s místním dětským pěveckým sborem Kvítek ZUŠ F. I. Tůmy vystoupí v prostorách Zrcadlového sálu Nového zámku a Kostela Sv. Jiří také pražský dětský pěvecký sbor Chorus Angelus.



-dp-, sobota 24. května 2014
Magazín > Sborový život

Chorus Angelus se sbormistrem Romanem Michálkem (zdroj: Flickr)

Flickr.com

Hlavním partnerem vystoupení v Zrcadlovém sále Nového zámku, které se koná 7. června 2014 od 19 hodin, je Občanské sdružení bratří Kinských – Obnova genia loci Nového zámku v Kostelci nad Orlicí. Sdružení bylo založeno v roce 2011 a mezi jeho hlavní cíle patří zejména podpora kulturního a společenského dění v „Centru kultury Nový zámek v Kostelci nad Orlicí“, které vrací jak místu, tak lokalitě parku a zámku jeho původní poslání. Sdružení se dále věnuje pořádání společenských, kulturních, vzdělávacích a sportovních akcí či podpoře turistického ruchu v regionu. Druhý koncert se uskuteční v neděli 8. června od 9:30 v kostele sv. Jiří. Na programu festivalu budou skladby A. Dvořáka, P. Ebena, M. Raichla, E. Hradeckého a dalších.

Čeká Vás nezapomenutelný víkend, který Vás za zpěvu dětských pěveckých sborů Kvítek a Chorus Angelus přenese do časů, kdy nejrůznější technické vymoženosti dnešní doby teprve čekaly na své objevení a kdy lidé společně trávili více času.

Seznamte se s účinkujícími

Historie dětského pěveckého sboru Kvítek se datuje od září roku 2002, kdy pracoval ve třech odděleních v Kostelci nad Orlicí, Vamberku a Častolovicích. Sbor od samého začátku vede Dagmar Potštejnská. Velkou oporu sboru tvoří spolek Tercia Volta, jenž sdružuje rodiče zpěváčků, kteří sboru zajišťují nezbytné zázemí.

Dětský pěvecký sbor Chorus Angelus byl založen již v roce 1984 původně pod názvem Mladost. Sídlem sboru je malebná obec Černošice, která se nachází na levém břehu řeky Berounky, patnáct kilometrů jihozápadně od centra Prahy. Od roku 1993 vystupuje soubor pod svým současným jménem Chorus Angelus a od srpna 2013 je pod vedením sbormistra Dr. Romana Michálka.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)