V. Letní sborová dílna Lomnice

Ve dnech 4. -8. 7. 2012 se uskuteční jubilejní 5.



-lsd-, úterý 7. února 2012
Magazín > Sborový život

Letošní dílna se ponese v duchu předešlých ročníků, což obnáší otevření 3 ateliérů. Již poněkolikáté,ale stále žádaný ateliér, který je omezen počtem osob Dady Klementové, lektorky na brněnské JAMU a skvělé klavíristky a skladatelky. Její ateliér bude zaměřen a populár 60. a 70 let. Druhým rokem se zde objeví v ateliéru klasika a lidové písně sbormistr Janáčkovy opery Brno Pavel Koňárek a v ateliéru jazz americký skladatel, aranžér a špičkový klavírista ve svém oboru Skip Wilkins, který povede svou třídu i s dcerou Emily Wilkins absolvent oboru dirigování a zpěvu.

V loňském roce se poprvé naskytla možnost otevření Semináře sólového zpěvu. Není jednoduché nalézt lektora, který by profesionálně a s dlouholetou zkušeností tento seminář vedl. Pionýrem byl v roce 2011 Tomáš Trapl a letos Hana Horká, lektorka sólového zpěvu na Janáčkově akademii múzických umění a hlasová poradkyně sólistů Městského divadla Brno.

Festival kapel

V rámci 5. LSD se též uskuteční Festival kapel zemí Visegrádské čtyřky , který se uskuteční těsně po skončení Letní sborové dílny v sobotu 14.7. 2012 na nádvoří zámku v Lomnici. Českou republiku zastoupí vítěz mezinárodní soutěže big bandů Bis Side Big Band Praha, Polskou republiku jazzové seskupení Inner spaces, a Mad´arskou republiku Maďarsko slovenská cimbálovka Heráka.

Účastníci LSD mají vstup na tento koncert zdarma.

Vzhledem k omezené kapacitě účastníků a mnohonásobně převyšujícímu zájmu zpěváků se přihlašujete okamžitě během několika dnů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)