Festival duchovní hudby svaté Cecílie Ústí nad Orlicí

Římskokatolická farnost - děkanství a Cecilská hudební jednota ve spolupráci s Pardubickým krajem a Městem Ústí nad Orlicí vyhlašuje 14. ročník Festivalu duchovní hudby svaté Cecílie.



Cecilská hudební jednota, čtvrtek 9. dubna 2009
Magazín > Sborový život

Festival se koná v sobotu 3. října 2009 od 10.00 hodin v děkanském kostele Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Orlicí. Uměleckým ředitelem festivalu je prof. Václav Uhlíř.

Na tento festival se může přihlásit každý chrámový sbor, který splňuje základní podmínky: 1. hlavní náplní činnosti sboru je zpěv při liturgii; 2. dodržení tématu festivalu - na své vystoupení zařadí alespoň jednu skladbu, která se vztahuje k vybranému tématu; 3. nacvičení společné skladby k závěrečné bohoslužbě a účast na společné zkoušce v den festivalu (skladby budou k dispozici na www.chj.cz během března 2009) Tématem pro letošní ročníkje "Svatý Václav".

Varhaníci se přihlašují individuálně na níže uvedenou adresu. Základní podmínkou je, že přihlášený musí být aktivním chrámovým varhaníkem.

Na závěr festivalu jsou všichni účastníci zváni na společné agapé v sále děkanství.

Účastnický poplatek se nevybírá, cestovné i ostatní výdaje si hradí účastníci sami. Uzávěrka přihlášek je 10. června 2009. Informace budou postupně doplňovány na www.chj.cz. Kontakt na organizátora festivalu: Cecilie Kubátová( cilakubatova@post.cz ), tel. 739 25 22 11 nebo adresa Římskokatolická farnost, Kostelní 19, 562 01 Ústí nad Orlicí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)