Nový festival v Horní Plané

Centrum A. Stiftera Horní Planá a Občanské sdružení smíšený pěvecký sbor Musica Viva letos pořádají pilotní ročník nového nesoutěžního sborového festivalu.



Miroslava Prokopová, -cs-, úterý 10. března 2009
Magazín > Sborový život

Program je již sestaven. 26.6.09 v pátek zahájí festival smíšený sbor z Horní Plané Musica Viva, v sobotu dne 27.6.09 odpoledne vystoupí dva sbory - rakouský sbor Sängenbund Haslach 1833 a Virtuosi di Mikulov zahájí v Černé v Pošumaví "Léto v Černé v Pošumaví" a sbor Bella Musica a Pěvecké sdružení Lackenhäuser z Neureichenau, zazpívají v Hořicích na Šumavě v areálu Pašií. Festival vyvrcholí večerní přehlídkou všech sborů v Horní Plané na náměstí v parku pod kašnou a bude pokračovat setkáním sborů s folklorním souborem Růže z Českého Krumlova v Centru A. Stiftera. V neděli zakončí festival společním koncertem mužský sbor z Haslachu a ženský sbor Bella Musica z Českých Budějovic koncertem v kostele sv. Markéty v Horní Plané.

Festival podporují: Městský úřad Horní Planá, Obecní úřad Černá v Pošumaví, Obecní úřad Hořice na Šumavě a Vojenské lesy a statky ČR, s.p., divize Horní Planá.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)