Modlitba za domov na úpatí hory Říp

Vokální akapelová skupina Geshem vystoupila v rámci akce Modlitba za domov, kterou pořádala Ekumenická rada církví 28. října 2008 na hoře Říp. Geshem zde vystoupil vedle Sester Steinových a skupiny Oboroh.



Marek Šlechta, středa 12. listopadu 2008
Magazín > Sborový život

Geshem na Spiritual Fest 2008

Spiritual Fest

Koncert začal na úpatí hory Řip ve 13:00 hod a dále pokrařoval ekumenickou bohoslužbou od 14:00 hod., která byla živě přenášena druhým programem České televize.

Geshem znamená déšť. Přináší vláhu, požehnání, základní předpoklad života, ale může se stát i nepříjemnou plískanicí na konci listopadu. Déšť pomáhá růst rostlinám a dává vodu studnám, řekám i mořím. Déšť se může změnit v ničivé krupobití, bouři a povodeň. Déšť může odrážet duhu, znamení smlouvy, ale může svými přívaly ničit vše, co přijde do cesty, dokonce i lidské životy. Déšť padá shůry na nás všechny bez rozdílu. Geshem je vokální soubor, který chce být vším dobrým, co přináší déšť žíznivým srdcím a duším, žíznivým uším. Chce přinášet radost, potěšení, pohlazení, a povzbuzení, chce vzbuzovat naději a posilovat ji.

Geshem má za sebou přes 150 vystoupení na různých festivalech (Febiofest, Jeden svět), koncertech samostatných, ale i společných s jinými interprety (I. Budweiserová, Lee A. Davison či jihoafrický Wits Choir) a společenských akcích (oslavy státního svátku JAR, koncert v Parlamentu ČR nebo palácových zahradách Pražského hradu). Zastávkami na hudebních cestách souboru byla rozličná místa: kostely, kaple a modlitebny, kulturní domy, nemocnice, domovy důchodců či psychiatrická léčebna, dokonce i věznice, ale také muzea a zámky po celých Čechách. Vážíme si každého pozvání a máme radost, když posluchači vnímají naději, radost a souznění, které z černošských spirituálů vyzařují. O dalším dění kolem skupiny Geshem se můžete pravidelně dozvídat z internetových stránek www.geshem.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)