Koncert ke Dni boje za svobodu a demokracii

Pěvecký sbor Masarykovy univerzity si dovoluje pozvat všechny příznivce sborového umění na Slavnostní koncert ke Dni boje za svobodu a demokracii.



Michal Vajda, úterý 11. listopadu 2008
Magazín > Sborový život

Program koncertu jsme připravili společně se souborem Ensemble Opera Diversa, naší spolupráci je věnována druhá část koncertu, kdy zazní skladba Gloria in D (RV 589) barokního autora Antonia Vivaldiho. V první půli se mohou posluchači těšit na kompozice autorů 20. století - věříme, že výběr Pěti postních motet Antonína Tučapského, tří motet Haec Dies Petra Řezníčka, cyklu Janáčkových Ukvalských písní bude se skladbami Cara mihi semper eris Zdeňka Lukáše a meditací O sacrum convivium skladatele Oliviera Messiaena dostatečnou motivací pro návštěvu našeho koncertu.

Poučený čtenář jistě postřehl, že v životních datech výše jmenovaných skladatelů je číslice osm. Naším cílem bylo koncipovat program tak, aby se tito význační komponisté setkali na jednom pódiu alespoň prostřednictvím svých děl v naší interpretaci. Celý koncert proběhne pod dirigentským vedením pana MgA. Michala Vajdy, sbormistra Pěveckého sboru Masarykovy univerzity.

Doufáme, že dne 17. 11. 2008 bude od 19:30 hod. v brněnském Konventu Milosrdných bratří (v ulici Vídeňská číslo 7) zaplněno nejen na jevišti, ale hlavně v hledišti, na vaši návštěvu se těší Pěvecký sbor Masarykovy univerzity & Ensemble Opera Diversa.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)