Festival příbramských sborů letos popáté

Pokud máte rádi hudbu a zpěv, pak si určitě zaškrtněte v kalendáři sobotní datum 25. října 2008. Již popáté totiž pořádá Komorní pěvecký sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra Příbram akci nazvanou - Festival pěveckých sborů Příbram.



-ramm-, čtvrtek 23. října 2008
Magazín > Sborový život

Chystá se právě na říjnovou sobotu v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami. Začátek festivalu je stanoven na 14. hodinu a program bude opět napěchovaný příbramskými pěveckými tělesy.

Zahajovat bude Soubor svatohorských trubačů pod uměleckým vedením Josefa Mestla. V programu nebudou chybět kromě pořádajícího sboru ani Komorní smíšený sbor Dr. Vl. Vepřeka Příbram (sbormistr Pavel Šmolík), Svatohorský chrámový sbor (sbormistr Pavel Šmolík), Pěvecký sbor žáků 7. a 8. třídy ZŠ 28. října Příbram (sbormistryně Dr. Eva Káčerková), Příbramský smíšený sbor (sbormistr Zdeněk Fous), Codex Temporis Příbram (sbormistr Ing. Jan Cikler), Pěvecký sbor Základní umělecké školy Příbram I., nám. T.G.Masaryka 155 a Sboreček (vede Mgr. Jaroslava Kunická Halamová - v současné době na mateřské dovolené - zastupuje Dana Sauerová).Jako host se představí Taneční oddělení ZUŠ Dobříšpod vedením Mgr. Jany Kundrátové. Připravena jsou ale i další překvapení. Jedním z nich je letos nový moderátor, herec a zpěvák skupiny Happy Day Quintet Filip Sychra a také hudební workshopy vedené lektory ze ZUŠ Harmonie Praha.

Vstupné bude jako již tradičně dobrovolné. Komorní pěvecký sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra Příbram pod vedením Mgr. Hany Tonzarové se pořádáním festivalu již popáté aktivně zapojuje do kulturního dění na Příbramsku. Festival by se ale nemohl uskutečnit bez finanční podpory Města Příbram a také Krajského úřadu Středočeského kraje.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)