A MY TAKY z Liberce hostí anglický sbor Abbeydale Singers

Na základě kontaktů liberecké ZUŠ máme jako sbor možnost uvítat hosty z Anglie. Jedná se o pěvecký sbor ABBEYDALE SINGERS, sbor založený roku 1986.



Jitka Gschwentnerová, pátek 24. října 2008
Magazín > Sborový život

Těší se pověsti nejpřednějšího pěveckého souboru v Sheffieldském kraji. Z původních 12 členů pod uměleckým vedením sbormistra Kevina Haightona se sbor rozrostl na 22 zpěváků. Všichni sdílí lásku k chrámové hudbě a horlivost objevovat rozmanitosti tohoto kulturního dědictví. Filozofie je jednoduchá: usilovat o co nejvyšší muzikální úroveň, a zároveň zajistit, aby si hudbu každý z nich užil. Kromě vlastního zpěvu je zájmem sboru dávat příležitosti mladým sólistům, jak zpěvákům tak hudebníkům, které zařazují do programu svých koncertů ve Velké Británii.

Zpívali již na mnoha zajímavých místech jako jsou katedrály, kostely, koncertní síně, nemocnice, hotely, školy nebo univerzity. Sbor zvítězil v mnoha pěveckých soutěžích a absolvovali i dvě turné po Irsku v letech 2000 a 2004. Roku 2006 koncertovali v Budapešti v kostele Sv. Matouše v Budě a v kostele Sv. Michala v Pešti.

Nyní má náš sbor A MY TAKY možnost si zazpívat s tímto sborem u nás v Liberci. Zveme Vás na společné zpívání sborů A MY TAKY a ABBEYDALE SINGERS. Tento první koncert během jejich krátkého pobytu v České Republice se uskuteční v neděli 26. 10. 2008 v 17:00 hod. v libereckém sále ZUŠ.

Další koncerty tohot sboru se uskuteční 27.10. v Praze v kostele Sv. Salvátora od 19.30, nebo v úterý 28.10.2008 na benefičním koncertě u Sv. Mikuláše na Starém Městě od 14 hodin.

Jste srdečně zváni!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)