Hinterschmiding opět zve

Jubilejní čtyřicátý Sborový a orchestrální týden v bavorském Hinterschmidingu zve opět k účasti české milovníky hudby. Oblíbený hudební kurs se uskuteční ve dnech 9. - 18. května. V závěru týdne budou nastudovaná díla představena veřejnosti.



-cs-, čtvrtek 24. dubna 2008
Magazín > Sborový život

Program jubilejního ročníku kurzu je více než lákavý. Společnou skladbou sboru a orchestru bude tentokrát Haydnovo oratorium Stvoření (skladba bude provedena koncertně ve farním kostele v Hinterschmidingu v sobotu 17. května v 19.30). Orchestr připraví violoncellový koncert Friedricha Guldy (sólo přednese Franz Ortner, působící v současné době v Lisabonu), sbor samostatně nastuduje a během svatodušní bohoslužby uvede skladbu Jakobimesse P. Martina Fuchsbergera. V samostatných ateliérech budou dále pracovat komorní mužský a ženský sbor a ansámbl starých nástrojů, který povede vedoucí uměleckého sdružení Melchior Franck Kreiss v Coburgu, pan Knut Gramß. Koncert světské hudby se uskuteční v pátek 16. května v 19.30 v tělocvičně v Hinterschmidingu.

Uměleckým vedoucím kurzu bude Martin August Fuchsberger, nositel Ceny Erwina Ortnera, sborový a orchestrální dirigent s širokou praxí v Německu a Rakousku, který v minulosti působil také při Hudebním divadle ve vídeňském Schönbrunnu či v Johann Strauss Operette ve Vídni.

Kapacita většiny ateliérů je již naplněna, pořadatelé však nabízejí bezplatná místa šesti českým studentům - houslistům. Zájemci nechť okamžitě kontaktují hlavního organizátora, pana Aloise Seidla, na adrese info@keb-freyung.de (možno česky).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)