Bohemia Cantat přijímá přihlášky do konce měsíce!

Oblíbený festival sborového zpěvu, který se koná vždy v závěru srpna, letos přijímá přihlášky až do konce července. Stále se můžete přihlásit do některého z otevřených ateliérů.



-cs-, pátek 13. července 2007
Magazín > Sborový život

Ilustrační snímek z historie festivalu.

Bohemia Cantat

Bohemia Cantat je nesoutěžní festival sborového zpěvu, určený jednotlivým zpěvákům případně i celým sborům. Zpěváci se přihlašují do některého z různě zaměřených ateliérů, které pod vedením špičkových sbormistrů nastudují krátký program. Letos pro vás organizátoři kromě tradičního jazzového a spirituálového ateliéru opět připravili řadu dalších lákavých lahůdek. Dirigent a odborník na starou hudbu Marek Štryncl povede ateliér věnovaný hudbě barokních mistrů. Sbormistr Zdeněk Vimr připraví program ze staroslověnských a pravoslavných zpěvů. Tvůrčí dílnu Vladimíra Franze povede Roman Válek a Raichlův cyklus Roční rozmary připraví se svými svěřenci Jaroslav Brych.

Další informace o festivalu, který letos proběhne ve dnech 23.-26. srpna v Liberci, najdete na vzorných webových stránkách www.bohemiacantat.cz, kde jsou také k dispozici elektronické přihlášky. Jiný způsob přihlášení na festival není možný. Zpěváci řádných členských sborů Unie českých pěveckých sborů mohou uplatnit slevu ve výši 100 Kč, další stokorunou svým sboristům účastnících se ateliérů české hudby po skončení festivalu přispěje pražský oblastní výbor Unie.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)