Sobota bude dnem dechové hudby a jarmarečního veselí

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč probíhá od neděle 13. května do neděle 20. května. Pořadatelé srdečně zvou nejen na festivalové koncerty, ale také na májový jarmark a přehlídku dechové hudby.



Lenka Balounová, pátek 18. května 2007
Magazín > Sborový život

Předposlední den festivalového týdne patřívá k těm nejrušnějším a programově (jak se říká) nabitým. Od časných ranních hodin se nám v centru města začnou sjíždět trhovci a prodejci – účastníci Májového jarmarku a svými stánky zaplní náměstí, dosud obsazené pouze pouťovými atrakcemi.

Ta pravá vřava však vypukne v 9.00 hodin, kdy na pódium nastoupí první dechový soubor.

Postupně se Vám v rámci přehlídky představí dechový soubor ZUŠ Chrast, ZUŠ V. Nováka Skuteč a ZUŠ Habrmanova z Hradce Králové. Dopoledne zpestří festivalový průvod, v němž za zvuků dechovky uvidíte také dětské pěvecké sbory a mažoretky – to vše jako pozvánka na odpolední koncert v KD (od 16 hodin). Chybět pochopitelně nebude ani občerstvení zajištěné již tradičně rybářskou organizací.

Chcete-li tedy strávit příjemné sobotní dopoledne, těšíme se na Vás 19. května od 9 hodin. Přijďte si nakoupit ke stánkům tradiční jarmareční zboží i milé dárky pro své blízké, přijďte si poslechnout nejen klasické dechovkové hity, ale i melodie taneční, jazzové a swingové. Dopřejte svým očím radost z pohledu na vystoupení půvabných mažoretek, vyslechněte krátké vystoupení sborů z Čech i ze Slovenska a přitom si dopřejte voňavého občerstvení či pěnivého moku u rybářů. Zkrátka, děti vezměte rodiče, rodiče vezměte děti a přijďte mezi nás na náměstí. Májový jarmark je tu kvůli Vám.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)