ŽPS Duha se představil na Makarském kulturním létě

Ženský pěvecký sbor Duha přijal znovu po 6 letech pozvání organizátorů Makarského kulturního léta a druhý červencový týden 2011 strávil v Chorvatsku na Makarské riviéře.



Lenka Russová, úterý 1. listopadu 2011
Magazín > Sborový život

ŽPS Duha v Chorvatsku

Pobyt sboru včetně zajištění koncertů organizovala CK Tušla z Brna ve spolupráci s uměleckou agenturou Dalmatinek, která je českým partnerem tohoto festivalu.

V průběhu týdenního soustředění sboru v krásném místě Makarské riviéry – Živogošče - sbor Duha vystoupil v Podgoře a Zaostrogu. Oba koncerty se konaly v kostele. Program vystoupení byl duchovního charakteru a jeho základ tvořila tvorba českých autorů. Koncerty měly skvělý ohlas u publika. Mezi posluchači byli kromě domácích návštěvníků také zástupci umělecké a pořádající agentury, duchovní dané oblasti a turisté prakticky z celé Evropy. Pořádající umělecká agentura na základě svého hodnocení a příznivých ohlasů výkonů sboru pozvala ŽPS Duha Ostrava i na příští ročník festivalu.

Pobyt v Chorvatsku jsme si velmi užili, přálo nám nejen počasí, ale také organizačně byl pobyt skvěle naplánovaný, za což patří dík CK Tušla! Poděkování patří sbormistru doc. Pavlu Režnému a také naší skvělé klavíristce Mgr. Janě Neubauerové.

ŽPS Duha se důstojně zhostil reprezentace svého regionu i České republiky a obstál v konkurenci řady zahraničních sborů.

Výběr z programu:

G. Verdi: Laudi alla Vergine Maria, B. Somma: Santa Chiara, J.S. Bach – Gounod : Ave Maria, P.I. Čajkovskij: Bez pory da bez vremeni, Dostojno jesť, B. Smetana: Má hvězda, L. Lechner: Máj zelený, spirituál: To já, pane můj, A. Bruckner: Ave Maria, T. L. da Victoria: Domine non sum dignus, J. Gallus: Natus est nobis, Při hudbě, J. Pavlica: Velkomoravský chorál, Anděle Boží, R. Urbánek: Ave Maria, K. Jenkins: Adiemus


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)