Puerimánie zaskočila hradecký chlapecký sbor v Japonsku

Japonskem se šíří nová nákaza, která dostala jméno Puerimánie. Chlapecký sbor Boni Pueri z Hradce Králové, který už popáté za posledních deset let jede turné po Japonsku, se stal u místních fanoušků celebritou. Země vycházejícího slunce mladé zpěváky z České republiky miluje a v každém z navštívených měst od Tokia po Yokohamu je vždy vítají stovky příznivců.



Barbora Grexová, neděle 12. prosince 2010
Magazín > Sborový život

Dav japonských fanynek

Boni pueri

„Kolem autobusu stojí takové davy fanynek, že jen stěží vůz opouští parkoviště,“ přibližuje tamní atmosféru kolem souboru ředitel souboru Pavel Horák. Situace, které zažívají velké filmové a hudební hvězdy, se tak najednou stávají běžnou součástí koncertních turné mladých sborových zpěváků. „Chlapci nestačí odpovídat na dotazy, rozdávat vizitky a dívat se do objektivů stále blikajících fotoaparátů. Díky jazykové výbavě a rad od vedoucích si však dokážou s touto netypickou situací dobře poradit,“ těší ředitele Horáka.

Pro sbormistra Pavla Horáka totiž není důležitý jen samotný pěvecký výkon, ale také chování a zodpovědnost. „Chci si být jistý, že se jim nic nestane, když půjdou sami po Tokiu, a že neudělají ostudu v rodinách. Musím mít k těm klukům maximální důvěru a oni ke mně,“ uvádí. Boni Pueri reprezentují v daleké zemi nejen sami sebe, ale především Českou republiku a Hradec Králové.

Vánoce oslaví v Japonsku

Přestože Japonci Vánoce příliš neslaví, sboristé se mohou těšit alespoň na malé dárky. Každý chlapec má pro kamaráda zabalený dárek, který si navzájem předají. Tak si budou moci čeští zpěváci připomenout domácí tradice a vychutnat si atmosféru Vánoc i v exotickém Japonsku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)