Zahajovací koncert oslav 60 let ZUŠ Černošice a Roku české hudby

Základní umělecká škola Černošice slaví letos krásné výročí - 60 let svého působení v Černošicích a zároveň je rok 2014 oslavou Roku české hudby! Tato výročí se škola rozhodla oslavit festivalem, který bude probíhat vždy každou druhou sobotu v měsíci od září až do prosince. Celý festival odstartuje velký zahajovací koncert, který se uskuteční v sobotu 13. září od 15:00 v ZUŠ Černošice.



Magdaléna Voldřichová, úterý 9. září 2014
Magazín > Sborový život

Základní umělecká škola v Černošicích

V odpoledním programu od 15 do 18 hodin se můžete těšit na Dětský pěvecký sbor Chorus Angelus při ZUŠ Černošice se sbormistryněmi Ivanou Kytarovou a Ludmilou Plzákovou, jako host vystoupí Smíšený pěvecký sbor Canto Carso, se sbormistrem Romanem Michálkem. Oba sbory se představí s vážnou hudbou, úpravami lidových písní nebo černošskými spirituály. Taneční obor ZUŠ se představí jak s lidovým, tak současným tancem. Uvidíte několik pásem lidového tance v provedení Folklorního souboru Pramínek při ZUŠ. Současný tanec zastoupí v odpoledním programu pásmo V trávě, jež proběhne za doprovodu menších dětí ze sboru Chorus Angelus. V rámci odpoledního programu proběhne několik tvůrčích dílen, které vám přiblíží výuku v ZUŠ Černošice. Čekají vás hudební dílny – houslová a klavírní, dále výtvarná, taneční a fotografická.

Ve večerním programu od 19 do 22 hodin uslyšíte koncert dua Jana Vonášková-Nováková/housle a Jana Vavřínková/viola s programem Prolínání a komponovaný pořad tanečního oboru ZUŠ Černošice a výtvarného oddělení FOTO Kresba světlem a pohybem, který propojuje současný tanec a promítání fotografií. Celý zahajovací koncert zakončí ohňostroj.

Vstupné je dobrovolné. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi. V případě nepřízně počasí se jednotlivá vystoupení přesouvají do kulturního sálu v Centru Vráž a dílny budou zrušeny. Věříme však, že nám bude počasí přát a vše proběhne podle plánu.

Další podrobnosti nalezneta na webové stránce festivalu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)