Benefiční koncert u příležitosti Světového dne hospice

Unie českých pěveckých sborů ve spolupráci s Římskokatolickou farností u kostela Neposkvrněného početí Panny Marie a Společenstvím Androméda připravili koncert, jehož výtěžek bude věnován na výstavbu Hospice sv. Antonína a sv. Terezky ve Velké Chmelištné u Rakovníka. Koncert se uskuteční v pátek 3. října v 19 hodin v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Praze 10 – Strašnicích.



redakce České sbory, pondělí 29. září 2008
Magazín > Sborový život

Kostel Neposkvrněného početí Panny Marie

Přijďte si poslechnout zajímavé sborové skladby a podpořit dobré dílo. V podání komorního smíšeného sboru Laetitia a pěveckého souboru Heinrich-Schütz-Ensemble z německého Pasova uslyšíte skladby Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, Johannese Brahmse, Heinricha Schütze, Sergeje Rachmaninova, Maurice Duruflé a dalších autorů.

Světový den hospice a paliativní péče symbolicky spojuje hospice a zařízení paliativní péče po celém světě. V letošním roce se koná již počtvrté. V předcházejících letech se v rámci Světového dne hospice uskutečnily stovky nejrůznějších akcí a koncertů ve více než 70 zemích světa (viz.www.worldday.org). Hlavním smyslem Světového dne hospice je nejen zlepšit informovanost veřejnosti o hospicích a paliativní péči, ale také získat finanční prostředky pro jejich činnost. Nikde na světě totiž tato péče není zcela hrazena státem a nikde se tudíž neobejde bez pomoci dobrovolníků a darů štědrých a obětavých lidí. V letošním roce se Světový den hospice a paliativní péče bude konat v sobotu 11. října 2008.

„Závěr života nemusí být jen těžký, je-li pomoc nablízku“


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)