Tady Mandelbrotovy kostičky! Voláme posily!

Mandelbrotovy kostičky volají posily z řad členů pražských sborů!



Lukáš Prchal a Ester Kočičková, čtvrtek 1. června 2006
Magazín > Sborový život

Ale nejdříve o co jde: Senzací letního alternativního festivalu Boskovice 2006 bude mj. premiérové vystoupení bezkonkurenčně největšího tuzemského nonartificiálního hudebního tělesa, jaké lze na akcích podobného typu obdivovat: cca osmdesátičlenný pěvecký sbor Mandelbrotovy kostičky[1], sdružení sice vzdáleně, ale přesto v úctě navazující na fenomén kdysi kultovního souboru Kuličky.

Duchovním a produkčním tátou Mandelbrotových kostiček je cestovatel vizionář se záhadným jménem Šimi, operující zejména ve společnosti a v Peru (zde také údajně došlo k prvnímu iniciačnímu vnuknutí).

Mandelbrotovy kostičky tvoří obří smíšený pěvecký a současně i tanečně-recitační sbor, složený jak z nadšených jednotlivců, tak ze členů menších, již etablovaných uskupení (Chrámový sbor Svatého Ducha, Mikrochor, Brécy) pod vedením sbormistra Lukáše Prchala (*1980).

Pěvecké party doprovází ekvilibristické syntezátorové linie, ale i živý komorní rockový orchestr pregnantních sólistů, kteří jsou brilantní hrou vždy připraveni zvítězit nad hrubou silou vokální masy. Koordinátorem jejich ambic je hudební skladatel a dirigent Petr Wajsar (*1978)[2].

A konečně, koordinátorkou Petra Wajsara i Lukáše Prchala, libretistkou, hlavní recitátorkou, choreografkou, moderátorkou a ředitelkou[3] jednotlivých vystoupení je Ester Kočičková (*1968), polyester tuzemské umělecké scény.

Mandelbrotovy kostičky se veřejnosti představí v sobotu 15. července 2006 bezmála hodinovým pásmem Mandelbrotovy kostičky; multikulturním dílem, které je možno charakterizovat jako přeponu nad nejlepšími hudebně-dramatickými styly, směry a záměry s počátkem v prehistorii lidstva a nejasným koncem kdesi v daleké budoucnosti.

Motto: Na haldě kostičky | jako svět celičký | Co jedna barvička | to pěkná písnička…

Velkosbor je sice složen již ze tří ansámblů, ale stále nedosahuje své kýžené mohutnosti ani vyrovnanosti hlasových skupin. Proto mezi sebe lákáme všechny nadšené sboristy, kteří mají zájem stát se součástí tohoto ojedinělého projektu. Vítáni jsou všichni zkušení zpěváci, především pak muži, úplně nejlépe (typicky) tenoři, čímž však v žádném případě nechceme odrazovat koloraturní soprány, démonické basy, kontraalty, břichomluvce atp.!

Co tedy nabízíme: zábavnou muziku a texty (demo ochutnávka jedné z kostiček na www.mikrochor.cz/zluta.mp3) • velkopódiovou festivalovou zkušenost • vstup na celý festival Boskovice zdarma (4 dny – viz www.unijazz.cz) • v Boskovicích střechu nad hlavou a zajištěnou dopravu

A co chceme: nadšení provádět šílenosti • zkušenost se sborovým zpěvem • docházku na zkoušky (každý čtvrtek 18:30-21:30, Haštalské nám. č.6, Staré město pražské) • je dobré nebýt 15.7. na dovolené v Grónsku

Zájemci nechť laskavě kontaktují sbormistra Lukáše Prchala na mailu lukas@mikrochor.cz nebo na telefonu 776 558 527. S rozhodováním příliš neliknejte, moc času už není a mašinka je rozjetá! Mandelbrotovy kostičky se na vás už těší!

Poznámky:

1. < [zpět do textu]

#b#>Bendoit Mandelbrot<#> (*1924) – reálná obdoba Járy Cimrmana, zasáhl téměř do všech vědních oborů, zakladatel tzv.fraktální geometrie

2. pro věrnou představu o autorově tvorbě klikněte na www.wajsar.com [zpět do textu]

3. viz doslovný význam slova [zpět do textu]


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)