Čeští zpěváci se v Evropě neztratí

Z dalšího, v pořadí již čtvrtého mezinárodního setkání členů Sboru středoevropské mládeže Vocalissimo, se v sobotu 26. dubna vrátili i čeští studenti ze strakonického gymnázia a z pražského Gymnázia Jana Keplera.



Gymnázium Jana Keplera, středa 28. dubna 2004
Magazín > Sborový život

NULL

„Bylo to úžasné. Bydleli jsme na hradě, zkoušeli jsme na zámku a na obědy jsme jezdili do jídelny největší továrny ve městě,“ hodnotí zájezd nadšení studenti, kteří se zúčastnili mezinárodního workshopu Vocalissimo, pořádaného tentokrát hudebním gymnáziem v Pasově. Projekt Vocalissimo sdružuje studenty ze čtyř škol ve třech zemích. Učitelé ze Spolkového gymnázia v rakouském Freistadtu, Auerspergova Gymnasia v německém Pasově, Gymnázia ve Strakonicích a pražského Gymnázia Jana Keplera spojili na začátku roku 2003 své síly, a tak vzniklo mezinárodní hudební těleso, jež bude v červenci tohoto roku reprezentovat střední Evropu na světové olympiádě sborového zpěvu Choir Olympics 2004 v Brémách. Svoji podporu mu již vyjádřila řada osobností, mezi nimi i primátor Hlavního města Prahy Pavel Bém a hudební skladatel a spisovatel Ilja Hurník.

Skladby českých i německých mistrů a lidové písně středoevropských národů jsou hlavní náplní repertoáru souboru, kterému už tleskalo hudbymilovné obecenstvo v Praze, Strakonicích, Freistadtu a naposledy nyní v Pasově, kde v honosném radničním sále vystoupil nejen mezinárodní sbor Vocalissimo, ale i sbory českých gymnázií samostatně s vlastním programem. Všechny čtyři koncerty, pořádané v sídelních městech zúčastněných škol, měly své vlastní pojetí a odlišnou atmosféru, ale každý z nich zaujal. Další vystoupení bude už v Brémách před soutěžní komisí a za přítomnosti stovek dalších zpěváků z celého světa.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)