O Jizerce, o studiu, o sobě (2/3)

Jizerka

Dětský a mládežnický sbor Jizerka pracuje v současné době ve čtyřech odděleních při ZUŠ v Semilech a to přípravný sbor Sedmikráska – děti předškolní a 1. a 2. tříd , sbormistr Iva Srbová, učitelka ZŠ Dr.F.L. Riegra, bývalá členka Jizerky, absolventka UJEP – obor Čj – Hv v Ústí nad Labem, přípravný sbor Čekanky – děti 3. a 4. tříd, sbormistr naše dcera Jitka Strnadová, učitelka na Gymnáziu Ivana Olbrachta v Semilech, absolventka UJEP obor Hv – sbormistrovství, členkou Jizerky od 5 let, koncertní sbor Jizerka – žáci 2. stupně ZŠ a středních škol, komorní a smíšený sbor Jizerky – sbormistři Alena a Václav Brádlovi.



Alena Brádlová, středa 23. března 2005
Magazín > Sborový život

Hlasovým poradcem sboru je doc. Dr. Mikuláš Popovič CSc. Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, který se sborem spolupracuje již 30 let.

Celkem ve sborech pracuje kolem 180 dětí a mladých lidí Semil (9 000 obyvatel). Za těch 40 let prošlo sborem na tisíc dětí, řadě z nich se stala hudba povoláním a životní potřebou. Ale nejde jen o zpěv, i když muzika je konečným cílem. Myslím, že právě ta sounáležitost ve sboru dává v dnešním uspěchaném životě jedinci pocit radosti, uspokojení. A to je ta pravá hodnota, která člověka formuje, mravně zdokonaluje a vede ke správné tvorbě života vlastního i společenského.

A to je smyslem i cílem naší čtyřicetileté sborové práce.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)