Hudba Georga Friedricha Händela zazní v Rytířském sále Velkopřevorského paláce

Srdečně Vás zveme k návštěvě adventního koncertu věnovaného památce zesnulého Karla knížete Schwarzenberga.



Eva Zbytovská, pátek 1. prosince 2023
Magazín > Zprávičky

Plakát koncertu

Ensemble Inégal / Ensemble Inégal

Ensemble Inégal připravil pro Vás fascinující, v Čechách dosud téměř neznámou hudbu Georga Friedricha Händela, jeho Chandos Anthems. Tento koncertní program navazuje na úspěšný projekt zahájený v loňském roce, jehož cílem je postupné kompletní provedení Händelovy unikátní jedenáctidílné kolekce z jeho vrcholného skladatelského období. Händelovy Chandos Anthems jsou mistrovským dílem zkomponovaným autorem na starozákonní texty pro bohoslužby v nově budované rezidenci Cannons významného anglického aristokrata Jamese Brydgese, barona, později vévodu z Chandosu. Jedná se o hudbu zcela mimořádné kvality s pozoruhodným a nezvyklým obsazením, jež můžeme zčásti najít v jiné podobě i v některých Händelových pozdějších skladbách.

Koncert je pořádán ve spolupráci s Českou maltézskou mládeží a bude se konat v neděli 10. prosince 2023 v 17:00 v Rytířském sále Velkopřevorského paláce na Malé Straně.

Více o tomto programu si můžete přečíst také v rozhovoru s Adamem Viktorou na stránkách OperaPlus nebo se seznámit s ohlasy tří koncertů z první fáze tohoto projektu v loňském roce: Ensemble Inégal - 16. Abonentní cyklus, Podzimní festival duchovní hudby Olomouc, Lípa Musica.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji sítě GoOut nebo 30 minut před začátkem koncertu v místě konání.

Těšíme se na setkání s Vámi


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)