Permoník Choir Karviná vás zve na koncert před World Choir Games 2023, Korea

Dovolujeme si Vás pozvat na koncert před Světovými sborovými hrami, na kterých poměříme své síly se sbory z celého světa v rámci soutěžního výjezdu od 1. do 10.7. 2023. Koncert se uskuteční v Komorním sále Fakulty umění Ostravské univerzity, 29. 6. 2023 v 18:00.



Dr. Petr Kazík, středa 14. června 2023
Magazín > Sborový život

Pozvánka na koncert

Permoník Choir Karviná / Permoník Choir Karviná

Sborové studium Permoník bylo založeno v roce 1966 Evou a Ivanem Šeinerovými. V současné době v jeho sedmi sborech zpívá více než 220 zpěváků ve věku od 5 do 60 let. Cílem sborového studia je přinášet umění a radost publiku v Česku i zahraničí. Permoník působí při Základní umělecké škole Bedřicha Smetany v Karviné a Středisku volného času Juventus, Karviná. Více můžete zjistit v našem dokumentu „Z Karviné do Carnegie Hall“.

12. WORLD CHOIR GAMES se konají 3. – 13. července 2023 v Gangneung/Gangwon v Korejské republice

Organizátor je společnost Interkultur se sídlem v Německu. Mottem Světových sborových her je „Singing together brings nations together“ (Společný zpěv spojuje národy). Akce se koná, co dva roky napříč kontinenty. V minulosti například v Belgii, Jižní Africe, Litvě, a USA. Akce je založena na olympijských ideálech – pokojně spojovat lidi a národy pomocí písní ve férové soutěži. Promo video WCG 2023

V Koncertním sboru Permoník současně zpívá 42 zpěvaček ve věku od 12 do 20 let. Koncertní sbor je držitelem mnoha významných ocenění, například: Absolutní vítěz – New York Choral Festival, USA, Carnegie Hall (2010, 2013), Zlatá cena – Busan Choral Festival and Competition, Korea (2014), Zlatá cena – New York Sounds of Spring – Carnegie Hall, International Music Festival, USA (2016), Dvě zlaté ceny – Tokio International Choral Festival, Japonsko (2018), Grand Prix – 6th World Children and Youth Choral Championship, Rusko (2019), Grand Prix – Botticelli International Choral Festival, Itállie (2022). Koncertní sbor Permoník bude v Koreji soutěžit v kategorii „Musica Contemporanea Equal Voices“ (Soudobá hudba).

Mužský komorní sbor Permoník aktuálně čítá 12 členů ve věku od 15 do 26 let. Mezi jeho nejvýznamnější ocenění patří: Zlatá cena – Golden Voices of Montserrat, Španělsko (2017), Grand Prix – Fiestalonia Georgia, Gruzie (2018), Zlatá cena – Cracovia Cantans, Polsko (2019), Stříbrná cena – Botticelli International Choral Festival, Itálie (2022). Mužský komorní sbor Permoník bude v Koreji soutěžit v kategorii „Youth Choirs of Equal Voices“ (Mládežnické sbory).

Spojením Koncertního sboru Permoník a Mužského komorního sboru Permoník vzniká Mládežnický sbor Permoník o 54 členech ve věku od 12 do 26 let. Mezi jeho nejvyšší ocenění patří: Zlatá cena – Golden Voices of Montserrat, Španělsko (2017), Zlatá cena – New York Sounds of Spring, International Music Festival Carnegie Hall, USA (2022). Mládežnický sbor Permoník poměří své síly s ostatními sbory v kategorii „Scenic Folklore“ (Scénický folklór).

Soutěžní výjezd do jihokorejského Gangneungu se uskuteční za finanční podpory města Karviné, Moravskoslezského kraje, Ministerstva kultury ČR, společnosti SmVaK a společnosti FORTE STEEL.

Záštitu nad výjezdem převzali: prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. – Hejtman Moravskoslezského kraje, Mgr. Martin Baxa – Ministr Kultury ČR, Michal Emanovský – Ředitel Českého centra Soul.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)