Konference Kreativní budoucnost: Kreativita – dovednost budoucnosti?

9. a 10. listopadu 2018 se v Brně uskuteční dvoudenní konference o uměleckém vzdělávání s názvem „Kreativní budoucnost“, která bude věnovaná výzvám a příležitostem pro umělecké vzdělávání v budoucnosti a jeho nezastupitelné roli při rozvoji kreativity. Smyslem konference je setkání učitelů, umělců a odborné veřejnosti. Konference poskytne účastníkům informace o scénářích možného vývoje vzdělávání v ČR, o nových technologických možnostech využitelných ve výuce, o smyslu inkluze v uměleckém vzdělávání a kreativních metodách vzdělávání.



redakce / TZ, pátek 28. září 2018
Magazín > Zprávičky

Konference Kreativní budoucnost

Kreativní budoucnost / web konference

Konference si klade za cíl nastínit budoucí trendy uměleckého vzdělávání a poukázat na jeho rostoucí význam. Věnovat se bude zejména 3 hlavním oblastem: kreativita, technologie a inkluze. „Rozhodli jsme se pro tyto tři konkrétní oblasti, jelikož se mnoho odborníků domnívá, že díky extrémně rychlému rozvoji technologií a robotizaci společnosti bude kreativita nejdůležitější dovedností budoucnosti. Za pomocí nejmodernějších pedagogických metod a nových technologií pak můžeme do kreativního procesu zapojit i žáky se speciálními vzdělávacími potřebami,“ říká Robert Mimra, hlavní organizátor konference.

První den konference vystoupí celá řada velkých jmen a fundovaných profesionálů z české i mezinárodní scény, kteří se těmto oblastem věnují již celou řadu let. V bloku inkluze vystoupí i poslankyně a bývalá ministryně školství Kateřina Valachová. Následující den se pak účastníci mohou těšit na navazující workshopy – taneční, divadelní, výtvarný, hudební a psychologický. Jedním z vrcholů konference bude showroom technologií, který připraví odborníci ze Západočeské univerzity a kde budou mít účastníci možnost si na několika stanovištích vyzkoušet nejnovější aplikace a zařízení. Konference je bez jakýchkoliv registračních poplatků, pro účastníky je zajištěn hotel zdarma v místě konference, a to díky financování z evropského projektu „Podpora uměleckého vzdělávání pro rovné příležitosti“ (reg. č. projektu: CZ.02.3.62/0.0/0.0/16_037/0004850).

Konference se koná pod záštitou primátora města Brna a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a proběhne v brněnském hotelu Avanti ve dnech 9. a 10. listopadu 2018. Registrace je možná na www.kreativnibudoucnost.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)