Ondrášek se chystá na svou Japan tour 2018

Ondrášci se v červenci 2018 zúčastní mezinárodního pěveckého festivalu v japonském hlavním městě Tokiu. Na mimořádný počin teď sbor hledá sponzory. Podpořte ho!



Svatoslava Lenartová, pátek 18. května 2018
Magazín > Zprávičky

Ondrášek - Novojičínský sbor ZUŠ

Svatoslava Lenartová / archiv sboru

Mezinárodní festival pěveckých sborů v Tokiu se koná v termínu od 27.7. do 29.7.2018, Soutěž probíhá v 8 kategoriích a je tříkolová. Celkem se do soutěže přihlásilo 137 sborů. Z toho počtu bylo vybráno 59 sborů z celého světa.

Ondrášek se přihlásil do kategorie tak zvaných mládežnických sborů (Youth choirs) a do kateogorie současné hudby (Contemporary). S příhláškou si porota soutěže vyžádala i nahrávky jednotlivých sborů, ze kterých potom vybírala ty, kteří se utkají ve finálovém kole soutěže v Tokiu. Do kategorie Youth se přitom přihlásilo 34 těles, ze kterých porota vybrala 12 sborů, do kategorie Contemporary dokonce 46 sborů, ze kterých porota vybrala jen 8. Už to, že Koncertní sbor prošel tak přísným sítem, je obrovský úspěch.

Soutěž bude probíhat v jedné z nejlepších hudebních síní v Tokiu v sále Dai-ichi seimei. Tato soutěž je organizována jako 1. ročník. Je to v Japonsku nová mezinárodní sborová soutěž, která bude velkou konkurencí ostatním mezinárodním soutěžím. Před a během soutěže se uskuteční 6 koncertů a další dva koncerty po soutěži. Na těchto koncertech se představí jednotlivé soutěžní sbory. Tyto koncerty se uskuteční už od 25. 7 do 31.7. 2018.

Ondrášek bude zpívat na koncertě 26.7.2018.

Soutěžit se bude také o cenu Grand prix.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)