Jubilejní desátý ročník festivalu Bude nás pět

Desátý ročník festivalu Bude nás pět proběhne ve dnech 11.–13. května. Rychnov nad Kněžnou tak přivítá pět dětských pěveckých sborů, které vystoupí na dvou veřejných koncertech.



Mgr. Eva Štréglová, čtvrtek 10. května 2018
Magazín > Zprávičky

grafika

Rychnovský dětský sbor / archiv festivalu

Festival Bude nás pět za léta svého trvání vstoupil do povědomí široké posluchačské veřejnosti. V roce 2009 začínal skromně – jeho prvotním cílem bylo poskytnout možnost koncertování a reciproce pro přípravná oddělení výběrových dětských pěveckých sborů z celé České republiky a umožnit setkání a výměnu zkušeností pro sbormistry těchto sborů.

Během let se náplň festivalu neustále rozšiřovala a měnila, také se stále častěji objevovaly návrhy kolegů sbormistrů, abychom neomezovali účast pouze na přípravné sbory, ale dali možnost i sborům koncertním. Proto jsme se rozhodli pro razantní změnu koncepce.

Od roku 2015 se stal 7. ročník Bude nás pět festivalem mezinárodním a pokusil se navázat spolupráci s festivalem neprofesionálních komorních sdružení Camerata Nova v Náchodě (koncerty našich účastníků v rámci obou festivalů). Rozdílnost termínů konání obou festivalů přeneslo spolupráci nakonec na ZUŠ Náchod a sbor Canto, se kterým spolupracujeme již čtvrtým rokem. Hlavní změnou však bylo, že festival přešel na formu bienále – jeden rok jsou účastníky koncertní sbory a jeden rok přípravná oddělení výběrových dětských pěveckých sborů. Tím se cílová skupina rozšířila na děti ve věku 9-18 let.

Bude nás pět 2018 proběhne ve dnech 11.– 13. května a zúčastní se jej 5 sborů

Více informací naleznete na webu sboru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)