Sborové slavnosti nabídnou vokální soubory a workshop Paula Phoenixe

Sborové slavnosti se díky své jedinečné koncepci již několik let řadí k největším a nejprestižnějším festivalům tohoto druhu v České republice. Každý rok je červnový týden věnován jiným kategoriím sborů (chlapecké, smíšené, mládežnické sbory, vokální soubory apod.). Letos festival navštíví domovský Hradec Králové, ale také Prahu, Brno nebo Semily.



Eliška Vrbová, Tomáš Odstrčil, pondělí 12. března 2018
Magazín > Zprávičky

Ukrajinský sbor Purple Vocals na loňských Sborových slavnostech

archiv Purple Vocals / Sborové slavnosti

Na jubilejním patnáctém ročníku festivalu se od 7. do 10. června představí vokální soubory a komorní sbory nejen z České republiky, ale především ze zahraničí. Jak už je na festivalu každoročním zvykem, i v rámci letošního ročníku secvičí všechny soubory společné festivalové dílo od českého autora. Letos jím bude cyklus Čtyři písně o Marii skladatele Bohuslava Martinů pod taktovkou Romana Válka.

Na letošní Slavnosti přijal pozvání vzácný host Paul Phoenix. Ten je bývalým členem prestižního vokálního souboru King’s Singers a držitelem mnoha ocenění včetně Grammy. Phoenix navíc přislíbil i uspořádání workshopu pro účastníky festivalu, ale i další zájemce z řad sbormistrů, dirigentů a jiných nadšenců pro sborový zpěv. Proto se workshopu mohou zúčastnit i ti, kteří na festivalu vystupovat nebudou.

Sborových slavností 2018 se zúčastní vokální soubory Anima Sola z Lotyšska, slovinští Ingenium Ensemble, maďarští Ars Nova a tuzemskou sborovou scénu zastoupí jazzové Skety. Podrobnější program festivalu oznámíme během měsíce dubna. Sborové slavnosti pořádá hradecký Vokální soubor Gentlemen Singers, který na festivalu také vystoupí. Bližší informace o Sborových slavnostech najdete na Facebooku a na www.sboroveslavnosti.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)