Sbor roku Radost Praha ukončil sezonu závěrečným koncertem

Dětský pěvecký sbor Radost Praha na svém koncertu 15. června slavnostně převzal ocenění Sbor roku, které každoročně uděluje Unie českých pěveckých sborů. Cena putovala do rukou letošního sbormistra-juniora Jana Pirnera.



Jakub Kratochvíl, úterý 20. června 2017
Magazín > Sborový život

Jan Pirner a Radost Praha

Petr Kahoun / Radost Praha

Závěrečný koncert sboru Radost Praha v pražském kostele sv. Šimona a Judy se stal příležitostí pro několik mimořádných událostí. Tajemník Hlavního výboru UČPS Jakub Kratochvíl slavnostně předal do rukou předního českého sbormistra Jana Pirnera Cenu UČPS Sbormistr-junior za mimořádné umělecké úspěchy. Oceněn však byl nejen sbormistr, ale i samotná Radost. Ta se totiž stala Sborem roku 2016 v kategorii dětské sbory.

Během koncertu postupně vystoupilo několik oddělení sboru pod vedením Jana Pirnera, Jany Jamborové, ale i Vladislava Součka. V programu zazněly jak skladby klasického sborového repertoáru (F. Mendelssohn, A. Dvořák), tak i kusy současných českých autorů (P. Eben, O. Mácha).

V závěru koncertu se se sborem rozloučila jeho dlouholetá korepetitorka Jitka Nešverová. Klavíristka za více než 50 let spolupráce se Radostí Praha absolvovala stovky koncertů a zúčastnila se všech soutěží i nahrávání. V loňském roce byla za svou dlouholetou vynikající pedagogickou činnost oceněna Medailí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy I. stupně.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)