Rádio Classic Praha uspořádá na Kampě Májovou Sborovnu

Tuzemské rádio Classic Praha pořádá ve spolupráci s Prahou 1 sborový happening Sborovna. Uskuteční se symbolicky na prvního máje na Kampě a zazní tři písně zaranžované speciálně pro tuto příležitost. „Připravili jsme koncept, který chceme pravidelně opakovat u příležitosti významných dnů v roce. Snažíme se dát dohromady sbory a jednotlivce, kteří mají rádi zpěv a svou vášeň budou rádi sdílet i s ostatními,“ vysvětluje Martina Klausová, ředitelka rádia Classic Praha.



Tisková zpráva, pátek 22. dubna 2016
Magazín > Zprávičky

Karlův most a schody na Kampu

Estec Co.Ltd, Дешевыe гостиницы в Праге / Wikimedia Commons

Na prvního máje zpěváci přednesou lidovku Láska bože láska, evergreen od skupiny Beales All You Need Is Love a Tak abyste to věděla z muzikálu Kdyby tisíc klarinetů ve skvělé aranži Veroniky Ptáčkové. Dirigovat bude Lucie Freiberg, sbormistryně pražského sboru Lucky Voice Band.

Rádio Classic Praha chce Sborovnou netradičně oslavit svátek lásky, 1. máj. Akce je zcela otevřená veřejnosti, a tak si mohou zazpívat amatérské i profesionální sbory různých úrovní i jednotlivci. „Zřídili jsme spaciálně pro tuto událost email sborovna@classicpraha.cz, kam může kdokoliv napsat a my mu obratem zašleme potřebné noty. Aranže jsou vždy pro čtyři hlasy a nejsou nikterak složité,“ doplňuje Klausová. Historicky první Májová Sborovna se bude konat v malebném prostředí Kampy, začíná od 15:00 a zpěváci celý program zopakují dvakrát. Happening proběhne za podpory Prahy 1.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)