Zlínská Cantica laetitia se připojí k oslavám 250. výročí narození Jakuba Jana Ryby

Sbor roku 2015 Cantica laetitia Zlín, který letos získal první místo na Mezinárodní soutěži pěveckých sborů ve vlámském Maasmechelenu v Belgii a Cenu publika na Mezinárodním festivalu pěveckých sborů „Zlatna vila“ v Prijedoru v Bosně a Hercegovině, zazpívá na Vánočním koncertě divácky oblíbenou Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.



Sabina Stradějová, neděle 13. prosince 2015
Magazín > Sborový život

Cantica laetitia - Benefiční koncert pro Ukrajinu

Miroslav Lang / Cantica laetitia

„Rybovu mši zpíváme o Vánocích každý rok, ale letos se tak připojíme k oslavám 250. výročí narození a 200. výročí úmrtí jejího autora,“ sdělila mluvčí sboru Sabina Stradějová. Koncert pod taktovkou sbormistra Josefa Surovíka, na kterém společně se sborem Cantica laetitia vystoupí i orchestr Collegium Musicum, se uskuteční v sobotu 26. prosince v 17 hodin v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně. Sólové party zazpívají Tereza Surovíková (soprán), Marie Mičánová (alt), Ondřej Špaček (tenor) a Michal Marhold (bas). Na varhany zahraje Jiří Šon. Jako host na koncertě vystoupí dětský pěvecký sbor Cantica Zlín pod vedením Terezy Surovíkové.

Vstupenky na Vánoční koncert lze získat za výhodnější cenu 160 Kč/90 Kč (dospělí/děti 6 – 12 let) v předprodeji od pondělí 7. prosince v Informačním centru zlínské radnice. Děti do šesti let mají na koncert vstup zdarma. Na místě bude cena vstupenky pro dospělé 190 Kč (pro děti zůstává cena stejná).

Vystoupení sboru Cantica laetitia během Adventu

Členové zlínského sboru Cantica laetitia vystoupili 6. prosince v rámci Adventního koncertu ZUŠ Morava v Poutním chrámu Narození Panny Marie ve Štípě. Další koncert sbor čeká v neděli 13. prosince od 18 hodin v kostele Panny Marie Karmelské v Dolní Lhotě u Luhačovic. Posluchači se mohou těšit na Gloria D-dur Antonia Vivaldiho. Cantica laetitia vystoupí spolu se členy Filharmonie Bohuslava Martinů, opět pod taktovou Josefa Surovíka. Výtěžek z koncertu bude použit na dostavbu kostela.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)