Hledáme zpěváky pro projekt česko-švýcarské spolupráce

Züricher Konzertchor hledá české zpěváky (tenory a basy) pro své dva koncerty v rámci projektu česko-švýcarské spolupráce ZKC 2016. Na programu bude provedení Glagolské mše Leoše Janáčka ve verzi z roku 1927 v sobotu 14. května 2016 v Katedrále sv. Víta v Praze a v pondělí 16. května 2016 v Kultur- und Kongreszentru ve švýcarském Luzernu, tam spolu se skladbami G. Verdiho (Stabat mater) a A. Dvořáka (Te Deum).



Redakce, úterý 6. října 2015
Magazín > Zahraničí

Züricher Konzertchor

Thomas Entzeroth / Züricher Konzertchor

Obě vystoupení doprovodí Filharmonie Hradec Králové pod taktovkou André Fischera a Heinze Bählera, jako sólisté budou zpívat Gabriela Beňačková, Edita Adlerová, Tomáš Černý a Jurij Kruglov.

Oba koncerty jsou vysoce prestižními záležitostmi. V Praze bude provedení součástí slavnostní mše k výročí narození císaře a krále Karla IV. za účasti církevní i společenské reprezentace České republiky a zahraničních hostů. Kultur- und Kongreszentrum Luzern patří k nejlepším koncertním sálům Evropy. Pro zpěváky bude jistě i zážitkem zazpívat si spolu s oceňovanými sólisty za doprovodu Filharmonie Hradec Králové.

Nabídka je určena pro zkušené amatérské zpěváky, kteří jsou zvyklí zpívat v ambiciózních sborech a schopní samostatně nastudovat uvedené skladby. Konkurz bude probíhat ve dnech 18. – 20. února 2016, zkoušky pak ve dnech 12. května 2016 v Hradci Králové a 13. května 2016 v Praze. Pobyt ve Švýcarsku je i s cestou plánován od 14. do 17. května 2015. Angažmá nebude placeno, zpěvákům však bude nabídnut notový materiál, dále cesta autobusem do Švýcarska a zpět a ubytování v soukromí zdarma.

V případě zájmu vyplňte a zašlete příslušnou přihlášku (klikněte zde). Pro podrobnosti kontaktujte Sekretariát UČPS na adrese sekretariat@ucps.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)