V Liberci dnes odstartuje Bohemia Cantat 2015

Společným zpíváním v libereckém Centru Babylon dnes zahájí svůj program XXIII. ročník mezinárodního festivalu pěveckých sborů Bohemia Cantat, který potrvá až do neděle 23. srpna. Přehlídku pořádá spolek Bohemia Cantat Liberec ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů.



Zdeněk Kadlas a redakce portálu, čtvrtek 20. srpna 2015
Magazín > Sborový život

Bohemia Cantat 2014

Ondřej Staněk / Bohemia Cantat

V průběhu festivalu se uskuteční tři koncerty pro veřejnost, na nichž se kromě prezentace všech tvůrčích dílen představí i hostující umělecká tělesa. Poprvé v pátek 21. srpna od 19 hodin v Domě kultury, v sobotu pak 22. srpna od 20 hodin v kostele sv. Antonína na Sokolovském náměstí. Závěrečný festivalový koncert, na němž se liberecká veřejnost seznámí s výsledky práce všech festivalových ateliérů, se koná v neděli 23. srpna od 10.30 hodin v Domě kultury.

Festival pro téměř 400 sborových zpěváků z ČR i ze zahraničí získal finanční podporu z Ministerstva kultury ČR, Libereckého kraje, Statutárního města Liberec i od některých významných firem a institucí z regionu. Spolupořadateli festivalu jsou liberecké pěvecké sbory Kvintus a Rosex.

Bližší informace o festivalu najdete na webové stránce www.bohemiacantat.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)