Výroční sborové a sbormistrovské ceny za rok 2014 uděleny

O kandidátech na výroční sborová a sbormistrovská ocenění jsme vás informovali již před několika dny. Na návrh předsedy Hudební komise Dr. Víta Aschenbrennera nyní Hlavní výbor Unie českých pěveckých sborů o jednotlivých laureátech rozhodl.



-redakce-, čtvrtek 19. března 2015
Magazín > Zprávičky

Vít Aschenbrenner

Ludmila Nová / Kolegium pro duchovní hudbu

Cenu Sbor roku v kategorii dospělých sborů získal zlínský komorní sbor Cantica laetitia, v kategorii dětských sborů byl pak oceněn Kvítek působící při ZUŠ v Dačicích.

Cena za přínos českému sborovému hnutí byla udělena organizaci NIPOS–Artama za realizaci dramaturgicky a umělecky cenného cyklu koncertů k Roku české hudby – Hudba v nás.

Nejvyšší sbormistrovské ocenění Cenu Bedřicha Smetany za celoživotní práci s pěveckým sborem obdrželi Petr Fiala a doc. PhDr. Jan Kostečka, CSc.

Cenu Sbormistr Junior za rok 2014 získali MgA. Katarína Mašlejová – Duchoňová, Ph.D. a MgA Tomáš Židek, Ph.D.

Za skladatelskou práci v oblasti sborové tvorby byli oceněni Bohuslav Korejs a prof. PhDr. Jan Vičar, CSc.

Unie českých pěveckých sborů nominuje kandidáty na výroční ceny také ve spolupráci s dalšími subjekty. Na Cenu Ferdinanda Vacha udílenou Nadací Český hudební fond byl navržen MgA. Yurii Galatenko. Na Cenu Františka Lýska, kterou uděluje Lýskův nadační fond, byla nominována Mgr. Tereza Bystřická.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)